Daniel Ricciardo tanca un cicle de dues temporades a l’equip britànic finalitzant en novena posició al Gran Premi D’Abu Dhabi

El pilot australià va finalitzar la seva etapa a l’equip McLaren el passat diumenge, on va aconseguir el novè lloc. D’aquesta manera, va tancar la temporada amb una gran cursa, ja que acabar dintre dels punts, objectiu que se li ha resistit molt a l’australià durant l’any.

Ricciardo no ha estat a l’alçada de les expectatives, principalment perquè el seu company Lando Norris ha estat sempre per davant seu. A més, McLaren ha tingut molta paciència amb ell, però finalment no ha estat capaç de treure el seu potencial.

Aquesta falta de rendiment ha provocat que l’equip Alpine quedi per davant dels britànics, tot i tenir molts problemes de fiabilitat durant tota la temporada. Ricciardo ha aconseguit un total de 37 punts, els mateixos que Sebastian Vettel amb l’Aston Martin, mentre Norris ha finalitzat l’any amb 122.

Imagen
Copyright: McLarenF1

No estava clar el pas que donaria el pilot australià després de saber que Oscar Piastri el substituiria. Fins i tot, Ricciardo parlava de centrar-se plenament en 2024, donant a entendre que no esperava res de l’any 2023.

El futur està a casa

Finalment, Red Bull ha estat l’equip que ha decidit donar-li una oportunitat, ja que ahir es va fer oficial que l’australià formarà part de l’escuderia austríaca, amb el rol de pilot reserva.

Ricciardo ha decidit tornar a la seva casa, l’equip que li va permetre créixer com a pilot i lluitar per victòries. Veurem com desenvolupa el seu paper a Red Bull, però estar clar que pot ser una manera de tornar més fort l’any 2024 i poder tenir una oportunitat per aconseguir un seient dintre de la Fórmula 1.

De moment, no s’ha donat per vençut tot i passar-ho molt malament els últims dos anys, que ja és un gran pas endavant. El retorn al seu antic equip pot ajudar-lo a recuperar el rendiment que ha perdut en les últimes curses.