Antonio Félix Da Costa ha liderat un altre passeig triomfal de BMW a Zandvoort, on la marca alemanya ha arrasat per complet aquest cap de setmana. El Top 5 ha estat una altra vegada copat pels integrants de BMW, pujant al podi el brasiler Augusto Farfus i el canadenc Bruno Spengler.


BMW ha arrasat per complet aquest cap de setmana als Països Baixos. El campionat alemany de turismes es desplaçava al mític circuit de Zandvoort, un traçat de la vella escola que ha donat molt de si. La pista, molt tècnica i estreta, dificulta els avançaments, de manera que sortir davant és primordial. És més, avui el poleman s’ha pogut fer amb la victòria de la segona mànega de curses.

Ahir tothom va quedar sorprès per les set primeres posicions copades pels pilots de BMW, un fet històric que mai havia passat amb una marca d’aquest campionat. Wittmann es va emportar el triomf per davant d’Antonio Félix da Costa i Máxime Martin, desplaçant Augusto Farfus fora del podi tot i sortir des de la pole. Avui, BMW ha tornat arrasar, i aquesta vegada s’ha fet amb les cinc primeres posicions de carrera.

La victòria ha estat molt ajustada, ja que els cinc primers pilots han lluitat per la victòria fins al final, però a conseqüència de la dificultat d’avançar en el circuit holandès, les posicions no han variat molt. Da Costa s’ha fet amb el seu primer triomf en el DTM després de debutar l’any passat, i ha mantingut a ratlla als seus companys Farfus i Spengler, que han acabat completant el podi. El Top 5 de la marca alemanya l’han culminat sense excessiva dificultat, els alemanys Timo Glock i Marco Wittmann.

En classificació el millor Audi havia estat Miquel Molina amb la seva cinquena plaça, però el català ha patit molt en cursa i ha acabat caient al 12è lloc, fora dels punts, en una jornada força decebedora. La zona de punts l’han acabat de tancar Pascal Wehrlein com a millor Mercedes i Mattias Ekström com a millor Audi, seguits de Christian Vietoris (Mercedes), Adrien Tambay (Audi) i Gary Paffet (Mercedes), aquest últim mantenint a ratlla les envestides de l’Audi de Mike Rockenfeller.

També molta mala fortuna per a Dani Juncadella (Mercedes), que hagut de tornar abandonar en aquesta quarta cita del calendari. Al costat d’ell també han quedat fora Martin Tomczyk (BMW), Edoardo Mortara (Audi) i Nico Müller (Audi).

El DTM torna a l’acció d’aquí poc al Red Bull Ring, a les belles i bucòliques terres de Spielberg se celebrarà la cinquena doble ronda del campionat alemany de turismes, entre el 31 de juliol i el 2 d’agost.