Stéphane Peterhansel guanya la 10ª etapa amb autoritat per davant de Despres i de De Villiers. Carlos Sainz amb molts problemes diu adéu a la lluita per la victòria


10ª etapa d’aquest Rally Dakar 2016 amb la gran novetat de la sortida conjunta de les tres categories de la mà dels homes millor classificats. Degut a les condicions climàtiques s’ha retrassat la sortida i finalment, s’ha hagut d’adelantar la meta al quilòmetre 244 per la crescuda d’un riu que impedia el pas als participants.

Una especial complicada que deparava sorpreses. Aquesta segona part del rally està essent molt dura per als participants. Arrancava l’especial i ja ens trobàvem a un dels millors en l’etapa d’ahir parat. Erik van Loon es parava al quilòmetre 5 de l’etapa. Seguidament veiem a Nasser Al-Attiyah amb problemes en el quilòmetre 6, tot apuntava a una volcada del pilot de Qatar amb el seu Mini.

Carlos Sainz també tenia problemes, en aquest cas per trobar el WP1 sobre el quilòmetre 30 i l’adelantaven De Villiers (Toyota) y Hirvonen (Mini), però a més a més pinxava la roda. Un contratemps addicional per al líder de la general. Els problemes en el WP1 començaven a ser globals i Stéphane Peterhansel també tenia dificultats en aquest punt.

Al CP2 els 3 Peugeto de Peterhansel, Sainz i Despres anaven liderant l’etapa. Al-Attiyah després de volcar era 6è a 28’44”.

Peterhansel ha acabat realitzant una etapa brillant després d’un fort atac a les dunes. Cyril Despres ha estat l’única capaç de seguir el ritme a 5’40”. Tercer ha entrat De Villiers a 26’16” i Al-Attiyah 5è a més de 52′. El pilot francès de Mini recupera el liderat de la general amb 1h d’avantatge sobre Al-Attiyah i De Villiers.

Per altra banda, Carlos Sainz acumulava molts minuts atrapat a les dunes per culpa d’una averia al canvi. En el moment de tancar aquesta edició encara no havia passat per linía de meta.