El que es rumorejava i semblava ser el somni de molts, s’ha fet realitat aquest dijous en el traçat de Yas Marina. Robert Kubica ha fet oficial a través d’una roda de premsa que torna a la Fórmula 1 com a pilot titular de Williams per a la temporada que ve. El pilot polonès tornarà a seure en un monoplaça de F1 en alineació oficial vuit anys després del seu greu accident.

Era el desig de molts seguidors de la Fórmula 1 i, després de dos anys d’espera, s’ha fet oficial. Robert Kubica tornarà a una graella de F1 la propera temporada de la mà de Williams. El pilot polonès ha estat una de les persones més carismàtiques i estimades de l’univers de l’automobilisme i tothom es va lamentar quan va tenir el fort accident en el Ral·li Ronde di Andora a Itàlia.

Kubica porta dues temporades rondant l’univers Williams i l’any passat ja sonava com a pilot oficial, però els dirigents de l’equip van decidir donar-li un paper secundari com a pilot de proves. Els diners de Lance Stroll i Sergey Sirotkin van poder amb el patrocini i el capital que aportava Kubica. El polonès ha estat tota la temporada com a tercer pilot sortint en alguns entrenaments lliures a rodar per recollir informació de la seva capacitat al volant i veure el seu estat de forma.

Després de molta expectació, rumors i falses esperances, Kubica tornarà a formar part de la classe de la Fórmula 1 per a 2019. El palmarès del pilot de Williams no es queda curt amb 78 carreres, 12 podis, una victòria, una pole i una volta ràpida. Era la jove perla polonesa de l’automobilisme que prometia ser campió del món, però que va fer recordar a tots els seguidors que les competicions de motor són perilloses i que els pilots són herois que roden a més de 300 km/h.

Han estat molts anys de sequera en monoplaces de competició per al pilot polonès. Amb la seva recuperació en marxa, Kubica va intentar tornar al Ral·li d’Itàlia, però ell mateix va comentar no estar preparat per tornar a un cotxe tan exigent com el de F1. Des de llavors, el pilot s’ha pujat a un DTM, a un Fórmula E i a un GP3.

Com tot esport de risc, els pilots tenen una assegurança d’accident i Kubica ho ha estat cobrant fins ara. Si el pilot polonès ha decidit deixar de cobrar aquest import per tornar a córrer en F1 vol dir que la seva idea és passar molts més anys al més alt nivell.

Amb l’arribada de Kubica, Williams ja té confirmada l’alineació definitiva per a la temporada que inclou al polonès i a la jove promesa de Mercedes, George Russell. Ara el dubte estarà en si els de Grove també acceptaran a Esteban Ocon com a pilot de proves.