Carlos Checa, qui ha participat en dues edicions del Dakar, ha tingut una carrera esportiva molt interessant, atractiva i completa

Carlos Checa ha disputat el Dakar 2023 al costat de Laia Sanz i l’equip Astara. El pilot català, malgrat del pas dels anys, segueix donant el màxim i ampliant la seva trajectòria en el món del motor.

Inicis

Checa va realitzar el seu debut l’any 1993 en la categoria 125cc, mitjançant una motocicleta Honda. Al següent any, va avançar a la categoria 250cc, on va estar dues temporades. L’any 1995 va arribar a la categoria 500cc, on va competir amb l’equip Sito Pons després de la lesió d’Alberto Puig.

L’any 1998 va ser l’últim amb l’equip Honda Pons, temporada on va aconseguir la seva segona i última victòria. A més, va patir un fort accident al circuit de Donington Park, però es va poder recuperar. De cara a la temporada de 1999, va marxar a l’equip Yamaha, on va estar fins a l’any 2001.

MotoGP

La temporada 2002 va ser un pas molt important en la seva carrera esportiva, ja que va arribar a MotoGP, de la mà de Yamaha. Va estar tres temporades a l’escuderia japonesa, i després va marxar a Ducati.

Amb l’equip italià no li va anar gaire bé, i això va fer que tornés a l’equip Yamaha l’any 2006. Aquella temporada Yamaha va tenir un rendiment molt baix, i Checa va decidir tornar a Honda, on només va estar una temporada.

Carlos Checa "La Honda, pilotada por Marc Márquez, está marcando la diferencia" - Box Repsol
Copyright: Box Repsol
Mundial de Superbikes

Checa va participar en el mundial de Superbikes durant sis temporades, les dues primeres amb Honda i les quatre següents amb Ducati. En general, va realitzar bones temporades, però destaca la de l’any 2011, on va aconseguir un total de 15 victòries, 21 podis, 6 ‘pole positions’ i 10 voltes ràpides.

Aquell any el pilot català es va convertir en campió del món, després de realitzar una temporada increïble.

Dakar

L’any 2022 Checa va decidir participar en el Dakar, tot i que la seva participació va durar molt poc, ja que va patir un accident bastant fort durant la tercera etapa. Els danys que va patir el vehicle van fer impossible la seva continuïtat en la competició.

En canvi, aquest any, ha pogut finalitzar el Dakar després d’una actuació memorable. En l’última etapa va aconseguir finalitzar en dècima posició. A més, en la classificació general va acabar en la posició número 32.