Carlos Checa va ser present a la fira de l’E-Mobility disputada del 29 al 30 d’octubre a Barcelona. A més va competir al costat de Laia Sanz o Jordi Gené en la CatalunyaRX, la primera prova 100% elèctrica en el circuit de Barcelona-Catalunya. L’ expilot de motociclisme ha canviat les motos pels cotxes elèctrics. S’ha pujat a un RX2e amb el qual ha rodat bastant.

En Fórmula Ràpida hem pogut estar amb ell i ens ha explicat la seva experiència en aquest nou monoplaça elèctric a més de moltes altres coses molt interessants.

Fórmula Ràpida: Carlos, explica’ns l’experiència de pujar-te al RX2e, avui que ja ha rodat bastant.

Carlos Checa: Bé, és molt divertit sobretot, el circuit és molt tècnic i després, la situació, una mica més de pràctica però tot sumat, al final, hem pogut estar en carrera, ser aquí i anar aprenent el més ràpid possible, perquè aquí són poques voltes. L’oportunitat és curta però molt intensa i provar la particularitat d’aquests vehicles que són una bomba, sobretot de sortida té la seva particularitat. El fet més important és poder ser aquí, en el circuit de casa, que tan bons records tinc, i rodar.

F.R: Què et va cridar l’atenció, per què has vingut?

C.C: Primer, perquè tot el que corre m’agrada i després, el cotxe allò bo que té és que és segur. Vaig començar amb el tema dels cotxes al Paris Dakar, en algun Ral·li i això és un pas més a fer alguna cosa més. No sé si faré més o donaré continuïtat a aquest tema, la qual cosa és possible perquè avui ha estat divertit. Buscar una mica més d’aprenentatge, fer més camí en aquesta modalitat no estaria malament. Quan veus que hi ha tant a fer, tant per aprendre, el tema elèctric, un canvi nou, coincidint amb aquesta fira impulsada i molt ben dirigida, crec que pot ser una bona referència per al futur.

Aprendre sobre aquesta nova manera de competir amb aquests vehicles “sostenibles”, de proporció elèctrica, crec que és un inici i com en tots els inicis el desenvolupament i el camp per explorar i per créixer és molt ampli. Fins i tot a l’hora de conduir, també té la seva manera de portar. El que puc dir fins ara és que és molt divertit encara que avui ens trobàvem amb falta de grip. L’ambient és molt maco amb tots els pilots, som rivals però al final ens emportem molt bé i és molt entretingut perquè ens passa de tot. Amb Laia hem tingut un pique, una batalla molt bonica i acabes amb un bon somriure.

F.R: Què en penses sobre el món del motor elèctric?

C.C: No es pot comparar. Sempre quan es fa un canvi es perd alguna cosa, però és l’inici. Fins a on evolucionarà? Fins a on arribarem? No ho sé. Si que es troba a faltar el soroll, encara que és una cosa que es pot aplicar. És com un mòbil, que poses la melodia que vols. Crec que en aquest aspecte en el futur podrem dir: “Ostras quin soroll que tenen aquests cotxes de carreres”, encara que no ho sé, no ho puc pronosticar.

El món canvia molt ràpid, la gent jove té una altra mentalitat, una altra manera de veure les coses i aquesta gent seran els que portin les noves tendències. A mi personalment m’agrada el soroll i l’elèctric no té perquè no es vol. El que si és clar és que és un vehicle molt divertit de conduir, fins i tot com a usuari. Jo estic esperant que surti algun amb una mica més d’autonomia per a comprar-ho. El dia que això passi serà el final del motor de combustió.

F.R: Què creus que fa falta per atreure a la gent a aquesta mena de competicions?

C.C: El món canvia, i cada vegada costa més treure a la gent de les seves cases però crec que la fira és un impuls. És cert que és el primer any, i el primer any no pots esperar omplir de ple a ple. Cal fer una lectura de com va i anar valorant. Al final, has de donar-li al públic més atractius, donar més i demanar menys. Aquest és un equilibri que moltes vegades costa perquè muntar una cosa i fer-la assequible no és fàcil, cau en la col·laboració de tots.

La iniciativa és molt bona, tenir una fira de mobilitat elèctrica, l’e-Mobility, que comença aquest any i jo encantat d’haver participat en aquesta primera vegada. També està la competició, però no és molt seguida, encara que competicions molt seguides en el món hi ha poques. Per això, la Laia i jo hem decidit participar, per a impulsar una mica i posar dos noms sobre la taula, dues persones conegudes. Hi ha pilots que són boníssims, que tenen molta qualitat i unes mans i habilitat enorme i que també és una oportunitat per a mi, per a comparar-me, per a veure què fan i com ho fan. Al final és això, els campionats han de ser seguits i poder instal·lar un campionat en una societat amb tanta oferta no és fàcil i més aquest. Però el Ral·li és una modalitat molt entretinguda i crec que pot tenir la seva part d’expectació.

F.R: Finalment, com veus el final del campionat tant de MotoGP com de Moto2?

C.C: Jo ho veig molt competit, MotoGP si no passa res serà el Bagnaia i en Moto2 està una mica més obert però després de l’últim error de l’Ogura crec que l’Augusto [Fernández] ho té molt bé. Pronostico que aquests dos s’emportaran els seus respectius campionats però pot passar de tot i encara està obert. Aquesta setmana ho veurem. Poden haver-hi curses molt bones. A part del campionat, MotoGP pot estar molt bé, Moto2 també pot ser una carrera entretinguda i Moto3, com sempre, pot ser una carrera espectacular.