Molts eren els que deien que Aleix Espargaró era un pilot bàsic, sense gaire talent i es que amb els seus trenta-dos anys ha aconseguit la seva primera victòria des que va debutar en 2005 a la categoria de 125 cc, però, mitjançant constància, esforç i superació dia rere dia Aleix ho ha aconseguit.

Aquest cap de setmana passat es disputava el Gran Premi de la República d’Argentina, on el gran dels Espargaró estava de celebració abans que es disputés aquesta tercera prova del mundial, perquè es convertiria en el vuitè pilot en arribar als 200 Grans Premis a la categoria reina del motociclisme. El que poca gent podia imaginar és que a la vegada aconseguiria la seva primera victòria 18 temporades després, 12 de les quals a MotoGP. A més a més aquest primer lloc del català és també la primera vegada que l’equip Aprilia guanya a MotoGP.

Com avançava abans, Aleix va arribar a la categoria de 125 cc l’any 2005 i no ho va tenir gens fàcil, ja que els problemes d’alçada que va patir van provocar que es trobés amb inconvenients a l’hora de continuar a aquestes categories més petites i, arribés prematurament a la categoria de 250 cc on tampoc va fer una gran actuació. Tot això va provocar que amb vint anys debutés a la categoria de MotoGP de la mà de Pramac Racing i amb poc palmarès rere seu, el que feia que poca gent s’ho prengués seriosament.

Aquest debut arribava al Gran Premi d’Indianápolis en 2009, on va completar una bona actuació acabant en 13a posició i arribant a la zona de punts les tres curses següents. Per aquestes bones actuacions, el pilot de Granollers es va guanyar un contracte de cara al 2010. Així i tot l’any 2011 va tornar a agafar la Moto 2 amb l’equip de Sito Pons (Pons Racing), amb la que no va aconseguir cap victòria, tan sols un tercer lloc al Gran Premi de Catalunya, la seva millor posició en aquell moment.

En 2012 es va pujar definitivament al vaixell de MotoGP i ha passat però diferents equips com Suzuki o Foward Racing fins que va arribar a Aprilia l’any 2017 fins a l’actualitat.

Tot sigui dit i és que Aleix Espargaró ha passat per moltes situacions difícils al mundial per arribar a on és ara, ja que no tan sols ha guanyat una prova èpicament, sinó que avui dia és el líder del mundial. Això ve després de què ell fossi una de les poques persones en confiar en Aprilia i en les opcions de futur que tenien.

El que sabem és que aquest mundial de MotoGP no es sembla res als anteriors i estem veient una igualtat brutal en moltes motos de la graella, però el que sabem perfectament és que l’Aprilia funciona molt bé aquesta temporada i no té res per a envejar a la resta.