El circ de la F1 fa la seva segona parada de la temporada a Imola, el clàssic traçat que repeteix al calendari per 2a temporada consecutiva, després d’una pausa de 15 anys. L’Autodromo Enzo e Dino Ferrari viurà d’aquesta manera la seva 29ª cursa al calendari del mundial de F1, 29 curses que són testimoni de la història d’aquest esport. A la edició d’aquest any hi arribem, després de la cursa inaugural, amb més preguntes que respostes, que és el millor per viure un gran espectacle a la pista.

Imola, escenari d’un dels accidents tràgics més recordats de la història de la F1, busca renovar-se i obtenir un futur, i els passos que s’han fet els últims anys, certament l’han fet mereixedor d’una nova oportunitat, després de la cursa de l’any passat i les bones sensacions que van deixar en els equips les millores fetes en les instal·lacions i en la pista, aquest any es repeteix la visita, el primer dels 2GP que es disputaran a Itàlia aquesta temporada. En aquesta temporada de nous projectes i de tancament de la era híbrida, la temporada obre molts interrogants en tots els nivells i les condicions de cada circuit poden provocar grans diferències en els resultats de cada equip.

Després de que Lewis Hamilton hagués de suar moltíssim per adjudicar-se la primera victòria de la temporada, no exempta de polèmica, totes les mirades estaran posades de nou en Red Bull, que intentarà aquest cop si, assaltar el 1r calaix del podi. Max Verstappen serà el candidat principal a fer-ho, però Sergio “Checo” Pérez voldrà mostrar el que pot fer sortint des de davant, després d’acabar l’últim GP en 4a posició sortint des del pit lane. Mercedes per la seva banda vol destacar-se i parar els peus a Red Bull capturant les 2 primeres curses, per marcar la lluita pel títol des del primer moment.

Per darrera s’haurà de veure quin és el paper de Ferrari corrent literalment a casa, i si Alpha Tauri pot seguir amb les bones sensacions de Bahrain o pel contrari cau el seu rendiment, tot això supervisat per McLaren, que busca estabilitzar-se com el 3r equip i poder començar a mirar quan abans millor al podi.

Per la resta, toca tornar a mirar als punts i intentar començar a sumar, especialment per als 3 campions del món, Vettel, Alonso i Raikkonen, que competiran aquest any per liderar els seus equips cap a una bona temporada, encara que de moment, només Lance Stroll va ser capaç de puntuar en la primera cursa.