Acostumats a que els rivals haguessin de fer un cap de setmana perfecte per poder discutir el domini de Mercedes, la 2a posició de Max Verstappen al GP de Portugal, denota fins a quin punt han canviat les coses aquest any. La temporada és llarga i Mercedes té molts recursos, però la pressió que està tenint per part de Red Bull està sent dura i obliga als alemanys a posar-se les piles sinó volen veure perillar el títol aquest any.

Les 2 victòries en les 3 primeres curses és segurament l’únic positiu que ha tret Mercedes d’aquest inici de temporada, perquè el desenvolupament de les 3 curses ha estat preocupant per a les fletxes de plata. A Bahrain van salvar la victòria pels límits de pista, a Imola Lewis Hamilton va haver de salvar els mobles tot sol i a Portimão tot i el mal cap de setmana de Verstappen i el bon ritme de Valteri Bottas no van ser capaços de completar el doblet. Cada cursa es veu més clar com es desenvoluparà la lluita pel títol, un 1 contra 1 entre Hamilton i Verstappen que es decidirà pels errors que cometi cadascú, si com sembla veient l’inici de campanya, els 2 escuders estan tan lluny dels líders respectius.

La mostra encara és petita, però si en un cap de setmana en que Bottas semblava estar en bona forma no li ha servit per mantenir darrera seu a un Verstappen que no ha estat fi, costa pensar en que pugui ser un factor especialment rellevant a l’hora de decidir el títol. De la mateixa manera Sergio “Checo” Pérez no ha estat capaç d’ajudar a Verstappen ni una sola vegada, i el seu paper sembla reduït a lluitar amb Bottas per obrir la lluita pel campionat de contructors.

Per l’espectador neutral, és una bona notícia, perquè significa que hi haurà menys batalla tàctica al mur i més cos a cos a la pisra, encara que les victòries se les reparteixin només 2 pilots. Però amb el rendiment deficient que estan tenint Checo i Bottas, també s’obren les opcions a una plaça al podi per als McLaren i Ferrari si són capaços de fer bé la feina durant el cap de setmana, un al·licient per els equips de la zona mitjana per plantejar curses ofensives.

En conjunt, aquesta temporada de F1 està evolucionant per convertir-se en la millor de la era híbrida. Tenim batalla en tots els punts, equips que apareixen per sorpresa en circuits determinats i es posen en la lluita, com ha estat el cas d’Alpine a Portimão. El motiu principal, és que hi ha prou igualtat entre tots els cotxes per provocar que una bona o mala elecció d’estratègia et pugui treure dels punts o fer-te protagonista d’una remuntada espectacular i això anima als equips a ser agressius. Que Williams, amb el 2n pitjor cotxe arribi a cada gran premi amb els punts com a objectiu és una mostra de com d’igualada està la graella i això només ens pot donar alegries als seguidors de la categoria reina del Motorsport.