El nostre Gran Premi de casa, al Circuit de Barcelona-Catalunya, va donar moltes lectures al llarg de tota la graella. Des de l’enèsim cara a cara entre Lewis Hamilton i Max Verstappen fins a la progressió continua de Williams. Avui, però ens centrarem en el rendiment de Ferrari, que després d’una temporada dramàtica l’any passat, està posant les bases per tornar a ser un equip competitiu. El seu primer objectiu és la 3a plaça al campionat de constructors, que ara ocupa McLaren.

A la atípica temporada 2020, la falta de públic i la reducció d’ingressos associats al merchandising no va ser ni molt menys el pitjor al que es va haver d’enfrontar Ferrari, l’acord amb la FIA per evitar una sanció per irregularitats al motor els va deixar amb una unitat de potència amb una inferioritat abismal respecte als altres competidors. El resultat va ser una travessa pel desert, una temporada de decepcions amb comptades aparicions al podi en curses boges.

Aquest any, tot i que encara no l’han trepitjat, ja es veu un canvi en la situació de l’equip, caure de Q3 torna a ser una decepció i a la cursa la situació normal és competir per tenir almenys un cotxe al top5. McLaren està sent un rival dur i està ara mateix 5 punts per davant en la lluita per la 3a posició al campionat de constructors, però el rendiment de Charles Leclerc al traçat català, reconegut com al circuit prototípic del mundial (els monoplaces que funcionen a Catalunya funcionen bé a tot arreu), permeten als de Maranello afrontar amb confiança la temporada.

És cert que de moment, Leclerc està patrimonialitzant aquesta millora del Ferrari, doblant a Carlos Sainz, però en aquest any amb tants canvis de seients estem veient que l’adaptació és un factor real, ja que tots 6 pilots que són nous al seu equip porten menys punts que el seu company d’equip (excloent Haas on tots 2 pilots són nous i no han puntuat). Per tant, és just dir que Sainz necessita seguir el seu procés d’adaptació per anar igualant el rendiment de Leclerc. L’objectiu de l’espanyol ha de ser superar a Daniel Ricciardo, per tal de contribuir a la lluita de l’equip per aconseguir l’objectiu al campionat de constructors.

Ara que s’han celebrat 4 curses i arriba Mònaco, s’acosta la fase central de la temporada, i arriba una nova prova, la de l’evolució. A l’inici de la temporada, s’ha vist que el monoplaça construït per Ferrari durant l’hivern ha estat competitiu. Ara toca demostrar que la fàbrica també pot competir portant millores que igualin o superin les que portaran els seus competidors, imprescindible si es vol mantenir la competitivitat. Juny serà, doncs, el proper repte per una escuderia que mira al futur amb esperança, però també amb l’enorme pressió de tot un país que no accepta menys que la victòria.