Després d’un inici de temporada amb problemes per estabilitzar-se als punts, dues actuacions espectaculars de Sebastian Vettel recolzades en un molt bon comportament del monoplaça, han servit a Aston Martin per començar a mirar cap amunt, aconseguint un podi pel camí. Per a les pròximes curses, l’objectiu ha de ser seguir competint en el grup de Ferrari, McLaren i Alpha Tauri. Minimitzar pèrdues en circuits poc favorables i maximitzar guanys en els que s’adeqüin al cotxe són les claus per retallar les diferències i entrar de ple en el 2n grup de la classificació.

Les 4 primeres curses van donar pocs fruits per Aston Martin, Vettel no s’havia adaptat del tot al cotxe i no era capaç de trobar un bon ritme i Lance Stroll simplement estava per darrera dels Alpha Tauri, McLaren i Ferrari. Això va situar a l’equip de capital canadenc amb 5 punts en 4 curses, tots aconseguits per Stroll. Però a Mònaco la cosa va canviar, en el circuit “de pilot” per antonomàsia, Vettel va aconseguir trobar un ritme que el va permetre superar a Gasly i a un Hamilton desesperat per la falta d’estabilitat del seu monoplaça i acabar la cursa en una espectacular 5a posició, acompanyat per una bona actuació de Stroll en la 8a posició final.

Aquest resultat donava esperances a l’equip de cara a plantejar una temporada mirant cap amunt, puntuant amb els 2 cotxes regularment i enfocant-se a explotar els mals caps de setmana d’Alpha Tauri, McLaren o Ferrari per anar acostant-se a la batalla per la 3a plaça del campionat de constructors i deixar enrere la batalla per la 6a. Però sent Mònaco un Gran Premi tant diferent de la resta, el resultat convidava a la prudència, a seguir buscant formes de millorar i no donar res per garantit, ja que si a Mònaco el més important és aconseguir la posició després del pit-stop, ja que després perdre-la és pràcticament impossible, a Baku el més important és tenir un ritme superior, ja que la recta de 2,2km (2/3 de la llargada del circuit de Mònaco), fa que sigui extremadament difícil mantenir darrera a algú que sigui més ràpid.

Tot i així, Aston Martin es va presentar a Baku i durant uns entrenaments que no van donar uns temps especialment destacats, van anar aconseguint preparar els 2 monoplaces per l’objectiu que tenien en ment, puntuar amb tots dos pilots. La classificació però, no va donar els resultats esperats, Stroll va acabar contra el mur abans de poder completar la primera volta. Vettel va veure com el seu últim intent per assaltar la Q3 quedava escapçat per una bandera vermella. L’alemany es va enfadar, perquè sabia que tenia velocitat per aconseguir una posició més alta que la 11a.

Així, un cop arribada la cursa, tant Vettel com Stroll, des de posicions molt diferents, però tots dos des de més enrere de la seva posició potencial, van plantejar estratègies diferents però amb la mateixa idea, allargar la 1a aturada. El ritme els va acompanyar i tots dos van escalar posicions mentre tota la resta entraven a boxes amb els pneumàtics en pitjor estat. Vettel va arribar a liderar, mantenint un ritme proper als Red Bull i a Hamilton, aguantant els pneumàtics 18 voltes, quan la resta els havien fet durar entre 8 i 13 voltes. Però llavors Stroll, que era qui obria camí amb els pneumàtics durs va trobar el límit, les 30 voltes, i una cursa que tenia potencial per acabar entre la 7a i la 8a posició, es va convertir en una explosió del pneumàtic a alta velocitat i un Safety Car.

La desgràcia de Stroll, però, es va convertir en oportunitat per Vettel, que en la re-sortida va aprofitar per superar tant a LeClerc com a Gasly, els 2 rivals directes que tenia, amb maniobres de molt mèrit. La 4a posició era el màxim al que podia arribar pels seus mitjans, però tot i així, Vettel va ser capaç de mantenir a Hamilton a la vista. Llavors va arribar la traca final de la carrera, la segona explosió de pneumàtic, aquest cop del líder, Max Verstappen, que canviava completament el panorama del campionat. La bandera vermella posterior posava en risc el podi al que havia ascendit l’alemany, però llavors, una bona sortida i l’error de Hamilton deixaven el mundial com si res hagués passat, però donava a Aston Martin el seu primer podi.

És una tendència que intentaran mantenir a Aston Martin, ara que el mundial torna als circuits tradicionals, si han trobat la tecla, significarà que Aston Martin podrà intentar atacar al grup de Ferrari, McLaren i Alpha Tauri. En aquest cas, tindrà l’arma que han tingut des de l’època de Force India, la seva capacitat per cuidar els pneumàtics. Històricament han estat capaços de fer grans resultats allargant les aturades, mantenint ritmes estables durant més temps que els seus competidors.