Colton Herta ha aconseguit la victòria en la seva 3a cursa en Indycar, amb tan sols 18 anys. El californià s’ha convertit en el guanyador més jove de la història de la Indycar, superant a Graham Rahal. Una cursa dominada pel trio Will Power, Alexandre Rossi i Colton Herta que s’ha mantingut fins a la primera i única situació de Safety Car.

A la sortida, Power i Rossi han aconseguit mantenir les 2 primeres posicions, no ha pogut Hunter-Reay, que s’ha vist superat pel rookie Herta, que s’ha posat en 3a posició. La situació s’ha mantingut força estable fins a la primera aturada a boxes, quan Herta ha aconseguit superar Rossi amb un Undercut entre les voltes 12 i 14. el trio s’ha consolidat, amb Newgarden, Hunter-Reay i els rookies Marcus Ericsson, Felix Rosenqvist i Patricio O’Ward seguint-. En la volta 22 Rossi ha recuperat la 2a posició.

De nou a la segona parada, entre les voltes 28 i 29, Herta ha intentat el Undercut però no ha aconseguit treure’n avantatge. Ericsson i O’Ward han entrat en lluita amb Newgarden i Hunter-Reay (que ha tingut un problema a la segona parada). Rosenqvist, que a St. Petersburg va arribar a disputar la victòria, s’ha desinflat lleugerament caient fora del top 10.

Herta ha parat en la volta 43, just abans que Rosenqvist xoqués amb Hinchcliffe en la penúltima corba, que ha acabat aturat a l’entrada de boxes, bloquejant l’entrada i espatllant les opcions de victòria de Rossi i Power. El desastre per a Power ha estat complet quan després de parar, la transmissió ha fallat i no ha pogut engranar la 1a marxa. Llavors Herta ha quedat davant, amb Newgarden, Hunter-Reay i Graham Rahal per darrere.

El rookie no s’ha acovardit amb el grup de veterans darrere d’ell i ha controlat molt bé la situació. L’altre Rookie destacat del dia, O’Ward, s’ha mantingut en el top 10, mentre que Ericsson ha perdut moltes posicions. Herta ha tret un bon avantatge amb Newgarden, que ha utilitzat per gestionar les últimes voltes.

Gran victòria per Herta, només amb 3 curses d’experiència la competició i amb rècord de precocitat inclòs. Els 3 primers han acabat contents, Newgarden perquè s’emporta el liderat amb 18 punts d’avantatge respecte al jove guanyador i Hunter-Reay perquè torna al podi després de l’abandonament a St. Pete. Bon resultat també de O’Ward, a la 8a posició, encara que s’ha vist superat en les últimes voltes per Andretti i Sato.