Jean-Éric Vergne torna a somriure avui després de guanyar l’e-Prix de Sanya. El parisenc de Techeetah guanya la seva primera cursa de la temporada després d’un inici decebedor. En una cursa marcada per l’estratègia, la gestió de l’energia i, un cop més, els incidents; el vigent campió s’ha imposat després de batre a Rowland, que ha estat segon. Tercer ha estat un Antonio Félix Da Costa que ara lidera una general en la qual els sis primers estan separats per tan sols deu punts.

La Formula E arribava a Sanya, un altre escenari que debuta al campionat, amb la general molt ajustada i la polèmica entre Sam Bird i Andre Lotterer encara latent. Oliver Rowland sorprenia en emportar-se la Pole, la primera que obté en la categoria. Al seu costat sortiria un Jean-Éric Vergne que buscava redimir-se. Portava 4 curses sense puntuar i la defensa del seu títol s’estava complicant, de manera que tenia una gran oportunitat.

Les posicions de graella es van mantenir en els primers compassos. Després d’un breu FCY provocat per un altre problema mecànic per a un Dragon, aquest cop el de Felipe Nasr, es va formar un grup de 5 pilots al capdavant, que van trigar a ensenyar les seves cartes. La gestió de l’energia era vital en aquest e-Prix i molts van esperar al final de la prova per atacar.

Així ho va fer el mateix Vergne, que va esperar als últims 20 minuts per començar a buscar el liderat i, després de dos intents de maniobra sobre Rowland, es va posar al capdavant. El grup s’havia engrandit amb l’arribada d’Andre Lotterer, Robin Frijns i, una mica després, Lucas Di Grassi.

A la part del darrere, el més destacat era la remuntada de Sébastien Buemi, que va anar guanyant posicions després de sortir des del Pit Lane fins arribar a la zona de punts; i la llista d’abandonaments. Al ja esmentat Nasr es van sumar el líder del campionat, Sam Bird, que va ser colpejat per darrere per Stoffel Vandoorne en un incident que va deixar als dos fora de cursa. José María López i Gary Paffett també van acabar les seves curses abans d’hora a causa de problemes mecànics.

Cap al final de la prova, la situació al capdavant era caòtica. Vergne havia obert una mica de marge, però la resta de pilots estaven molt junts i lluitant per posició. L’incident no va trigar a arribar. Andre Lotterer lluitava amb Alex Sims per ser cinquè i, finalment, el va avançar. El britànic de BMW es va quedar sense espai i va acabar al mur. Aquesta acció va causar un SC que va acabar convertint-se en una bandera vermella.

Amb 11 minuts per al final, es va tornar a córrer, però les posicions del podi no es tornarien a moure. Darrere d’ells, Lotterer va superar Daniel Abt i es va posar quart; mentre que Frijns i Lucas Di Grassi, que anaven sisè i setè, van acabar fora de la cursa quan l’holandès va impactar per darrere amb el brasiler. Buemi va acabar heretant la sisena plaça i es va decretar un FCY (causat també per l’incident de Nelson Piquet Jr.) que va posar fi a la prova.

Vergne va guanyar per primera vegada aquesta temporada. El francès es va mantenir al marge d’incidents i baralles durant pràcticament tota la cursa i es reenganxa a la lluita pel títol. Rowland s’estrena al podi i Da Costa es posa líder de la general després de ser tercer. Lotterer completa una gran remuntada en quart lloc. Abt (5è) i Mitch Evans (9è) es mantenen com els únics pilots que han puntuat en totes les carreres. Els Mahindra de Jerome D’Ambrosio i Pascal Wehrlein acabaren 7è i 8è respectivament en una cursa en la qual han passat desapercebuts i Edoardo Mortara, tot i tocar-se amb Buemi al final, aconsegueix un punt per Venturi.

Aquests resultats deixen la general encara més ajustada. Da Costa és el nou líder amb 62 punts. El segueixen D’Ambrosio amb 59, Vergne i Bird amb 54 cadascun, Mortara amb 53 i Di Grassi amb 52. Tan sols 10 punts separen els 6 primers amb 6 curses disputades i 7 perquè finalitzi la temporada. La propera cita: el 13 d’abril a Roma.

Resultats finals:

Pos. Pilot Equip Diferència
1 Jean-Éric Vergne DS Techeetah
2 Oliver Rowland Nissan e.Dams +1.762
3 Antonio Félix Da Costa BMW iAndretti +3.268
4 Andre Lotterer DS Techeetah +4.631
5 Daniel Abt Audi Sport ABT +5.972
6 Sébastien Buemi Nissan e.Dams +9.405
7 Jerome D’Ambrosio Mahindra +17.340
8 Pascal Wehrlein Mahindra +18.367
9 Mitch Evans Jaguar +20.646
10 Edoardo Mortara Venturi +22.208
11 Felipe Massa Venturi +27.739
12 Oliver Turvey NIO +31.453
13 Tom Dillmann NIO +32.654
14 Robin Frijns Virgin +1:42.248
15 Lucas Di Grassi Audi Sport ABT Out
16 Nelson Piquet Jr. Jaguar Out
17 Alexander Sims BMW iAndretti Out
18 Gary Paffett HWA Out
19 José María López Dragon Out
20 Stoffel Vandoorne HWA Out
21 Sam Bird Virgin Out
22 Felipe Nasr Dragon Out