La classificació per a la cursa 2 de Detroit de la IndyCar Series s’ha suspès per culpa de la mala visibilitat que no ha permès pilotar a tots els pilots. Karam que havia marcat el millor temps, és el gran perjudicat d’aquesta decisió, mentre que Montoya, el gran beneficiat.


El típic Sistema de classificació quedava reduït a dos grups de pilots en 20 minuts de sessió i prou per motius de seguretat. La visibilitat era molt dolenta, per culpa de la pluja.

El primer Grup que prenia la pista era format per:  Sage Karam, Pagenaud, Coletti, Dixon, Montoya, Hawksworth, Newgarden, Jakes, Hunter-Reay, Muñoz i González.

James Jakes (Schmidt Peterson Motorsport) començava obrint el ritme del grup seguit per Newgarden (CFH Racing) amb un 1:41.3761. A meitat de la sessió de 20 minuts, Montoya (Team Penske) liderava en una pista molt complicada, seguit per Hunter-Reay (Andretti Autosport)i Scott Dixon (Chip Ganassi Racing).

En els últims minuts, Pagenaud (Team Penske) liderava la classificació amb un 1:36.9251 abans de que comencessin les voltes ràpides amb pneumàtics nous. Karam (Chip Ganassi Racing) es situava primer abans de que James Jakes impactés contra el mur al revolt 6, després de perdre el control del seu cotxe, provocant la bandera vermella i el final de la sessió.

El temps a batre per al següent grup era un 1:36.4520. Però rarament els pilots podien millorar el temps ja que al completar 3 minuts de sessió, la bandera vermella apareixia en pista perquè la visibilitat era gairebé nul·la.

Després de vint minuts de sessió de sessió aturada, la sessió no es reiniciaria, i això significa que la sortida es farà amb els resultats actuals en el campionat, això vol dir que Montoya sortirà primer.