La sèrie Eurocup-3 va celebrar la quarta ronda de la temporada 2024 al Circuit de Paul Ricard el passat cap de setmana, on Christian Ho (Campos Racing) va prendre el lideratge de la classificació amb un esdeveniment gairebé perfecte per a ell. El jove talent de Singapur va tenir un doble zero en les dues primeres curses de la temporada, però ha aconseguit revertir la situació amb 3 victòries i quatre podis en les últimes cinc curses, convertint-se en el nou líder de la sèrie en arribar al punt mitjà de la temporada.

El cap de setmana va començar amb Ho a la pole position abans de la Cursa 1, amb el líder fins aleshores, Bruno del Pino (MP Motorsport), aprofitant una altra lenta sortida del poleman, que també va perdre el segon lloc davant Javier Sagrera (MP Motorsport) durant la primera volta, però va aconseguir avançar l’espanyol quatre minuts i una volta abans de la bandera de quadres.

El subcampió del Campionat d’F4 Espanyol 2023 va aconseguir després la volta més ràpida de del Pino (menys de dues centèsimes entre els seus millors temps), distanciant-se clarament de Sagrera, demostrant la velocitat i ritme de cursa que ha caracteritzat Ho des de l’inici de l’any.

José Garfias (Saintéloc Racing) va acabar quart, superant hàbilment a Owen Tangavelou (MP Motorsport). El pilot vietnamita va aconseguir sumar deu punts, resistint els persistents atacs d’Alexander Abkhazava (Saintéloc Racing) en les etapes finals de la cursa. Valentin Kluss (Campos Racing) va arribar setè, Emerson Fittipaldi (MP Motorsport) vuitè, Michael Shin (Campos Racing) novè i Georgy Zhuravskiy (Drivex) va obtenir el seu primer punt de l’any, completant els deu primers.

Diumenge perfecte per a Ho

La Cursa 2 al Circuit de Paul Ricard a Le Castellet va començar dramàticament amb el líder del campionat, Bruno del Pino, estancat i obligat a començar des del pit lane, empès en l’últim segon pels seus mecànics. Després va emprendre una impressionant remuntada, acabant en desè lloc. No obstant això, no va ser suficient per mantenir el lideratge.

Christian Ho, en guanyar la cursa, va pujar al cim de la classificació. La seva victòria mai va estar en dubte: un cop va prendre el lideratge, va mostrar totes les seves qualitats, ja demostrades en la classificació amb la seva cinquena pole de la temporada, tot i que sovint obstaculitzades per sortides menys ideals i alguns problemes de fiabilitat. Com el mateix guanyador va declarar, alguna cosa va anar malament en les últimes voltes, i reduir la velocitat per gestionar l’avantatge va ser la millor elecció.

Javier Sagrera (MP Motorsport) es va consolar amb el segon lloc i també va prendre el segon lloc en la classificació, a només tres punts de Ho. L’espanyol va acabar davant d’un tenaç Jesse Carrasquedo (Campos Racing), que va marcar el seu retorn a la categoria amb un podi. En general, un rendiment positiu per a Valentin Kluss, que va acabar quart davant d’Owen Tangavelou i Emerson Fittipaldi.

Les últimes quatre posicions amb punts van ser reclamades per José Garfias, cada cop més vuitè en la classificació de pilots, Michael Shin, el seu company d’equip Alexander Abkhazava i el ja mencionat del Pino.

Christian Ho ara lidera la classificació amb 116 punts, sent també el millor novell, amb Javier Sagrera just darrere (113). Bruno del Pino (106) és ara tercer amb Owen Tangavelou (100) i Valentin Kluss (76) a prop, mentre que el lideratge d’MP Motorsport (277) augmenta ara a 62 punts sobre Campos Racing (215). L’Eurocup-3 tornarà a la pista als Països Baixos al Circuit de Zandvoort del 12 al 14 de juliol.