Després de la inesperada marxa de Liam Doran de l’equip JRM Racing, l’equip ha buscat alternatives al pilot britànic fins a trobar a Guerlain Chicherit, que ja va debutar amb ells el 2015 i correrà les pròximes tres cites.


L’equip JRM Racing no passa pels seus millors moments, i és que després d’una temporada molt discreta en què tan sols han aconseguit fer-se amb els 24 punts del seu únic pilot, Liam Doran, qui després de discussions i problemes interns va acabar fora de l’equip després la ronda de Suècia. L’equip va intentar buscar-li un substitut a temps per a la setena prova del campionat al Canadà, però finalment van decidir prescindir de la seva assistència al Trois-Rivieres.

Ara, a falta de tres setmanes per a la següent prova a França, JRM Racing ja disposa d’un pilot per a les pròximes tres cites del campionat: França, Catalunya i Alemanya. Es tracta de l’expilot de Rallycross i Dakar, Guerlain Chicherit, que ja va córrer amb aquest equip dues rondes de 2015.

Chicherit, d’origen francès, va debutar l’any passat al Mundial de Rallycross durant la prova de Lohéac, la mateixa en la qual retornarà aquesta vegada. La difícil conducció d’aquests vehicles per a pilots debutants va fer que no sumés una molt bona actuació i no aconseguís punts, cosa que si va acabar aconseguint en la seva segona i última participació a Franciacorta, Itàlia, la qual va acabar en 16a posició emportant-se un punt.

Aquest pilot de 37 anys d’edat ha estat quatre vegades campió del món de freeriding, pilot del campionat Júnior de ral·lis i va acabar cinquè a la general del Dakar de 2010. Un bon historial a afegir-se les seves dues participacions en Rallycross, de les que partirà per intentar millorar els resultats de Doran amb el Mini Countryman aquestes pròximes tres cites, que seran la de Lohéac del 2 al 4 de setembre, la de Barcelona del 16 al 18 de setembre i la de Estering a Alemanya del 14 al 16 d’octubre.

Aquestes han estat les paraules de Guerlain Chicherit respecte a la seva nova aparició en el Rallycross:

“Tinc moltes ganes de córrer el Mundial de RX amb JRM de nou. Hem estat explorant moltes opcions des  de Lohéac l’any passat i al principi vam parlar sobre fer el Campionat d’Europa de Rallycross complet el 2016. No obstant això, vaig decidir esperar fins que el nou motor fos desenvolupat en dos cotxes de JRM. Espero jugar la meva part en el desenvolupament del cotxe encara més per poder fer una temporada completa en el campionat el proper any. Encara tinc molt per aprendre en el món del RX però és molt emocionant ser part de l’espectacle i competir al costat d’alguns noms bastant impressionants en el món del motor.”

D’altra banda, el cap de l’equip JRM Racing, James Rumsey, va declarar el següent sobre aquesta nova incorporació:

Guerlain va donar un gran pas quan es va unir a la graella del Mundial de RX la temporada passada, fent una molt bona feina. Va impressionar a tots els de l’equip amb el seu enfocament professional i la forma en què es va ajustar a la conducció del cotxe en una pista plena de gent -especialment en el seu debut en la seva prova de casa. La pressió era realment alta en Lohéac però ell la va utilitzar al seu favor. Estem mirant endavant per donar suport a Guerlain, mentre continua el seu desenvolupament com un pilot del Mundial de RX “.