Prop de 100 pilots de 32 nacionalitats van oferir un espectacle d’alta intensitat en les categories OK-N Sènior, OK-N Júnior i Mini 60. Molts dels pilots eren nous en el ràpid i exigent circuit de Dubai, fet que va provocar algunes curses incertes. Luna Fluxà, James Anagnostiadis i Priam Bruno surten líders de les seves categories després d’aquesta ronda.

Després d’una primera experiència positiva a Abu Dhabi a finals de 2023 amb lalu presentació del concepte de competició «Arrive and Drive», el grup RGMMC va tornar als Emirats Àrabs Units per a la continuació del Champions of the Future Academy Program 2024, amb un quart esdeveniment que va ser un èxit unànime al Kartòdrom de Dubai.

OK-N Sènior: Primeres victòries de Herrouin i Mneimneh; Luna Fluxà surt líder

Diversos pilots van oferir excel·lents actuacions, fent que l’esdeveniment fos emocionant de seguir. Markus Silkunas va començar el dissabte amb una pole position i dues victòries en les mànegues. Però encara que va tenir un bon començament a la final, just abans que s’activés un procediment d’alentiment es va perdre completament la represa amb la bandera verda i va perdre vuit posicions. Luna Fluxà Cross només va estar una volta al capdavant, ràpidament superada per Jean Karras. Karras va cedir llavors el pas a Maksymilian Rafalik, abans d’accidentar-se. Hugo Herrouin, que sortia sisè, va fer una magnífica cursa d’atac i va superar Rafalik per aconseguir la victòria. El francès va celebrar el seu primer èxit en aquesta sèrie davant del pilot polonès. Silkunas va ser quart, però no va poder assolir el pilot local Mohammed Mneimneh.

Rafalik va aconseguir la pole del diumenge davant de Fluxà, que va guanyar la mànega 1 abans de retirar-se a la mànega 2. Va ser Herrouin qui es va imposar, confirmant el seu primer lloc a la graella per a la final, amb el seu compatriota Jean Karras a la primera línia. Però a partir d’aquí, cap d’aquests pilots va poder inquietar Mneimneh. Herrouin va aconseguir superar el seu rival, però només durant dues voltes. Aquesta vegada, Rafalik va pujar al tercer esglaó del podi davant de Philippe Amand, que només va ser 9è a la primera volta. La mallorquina Fluxà, 5a, va sumar importants punts al Campionat, que segueix liderant amb un ampli marge. Cal elogiar l’actuació de la pilot japonesa de la F1 Academy Sara Matsui, que es va fer notar en diverses ocasions en el grup capdavanter, tot i haver competit recentment en la categoria Júnior.

OK-N Junior: Els pilots locals, en el punt de mira

El dissabte, el tailandès Toby Gale va guanyar la primera mànega des de la pole position. La nord-americana Nicola Stanley li va prendre el relleu en 1a posició a la mànega 2. Però altres pilots i d’altres nacionalitats van saltar a la palestra a la final. Maxim Bobreshov, dels Emirats Àrabs Units, que fa només unes setmanes va passar de Mini a Júnior, va avançar el seu compatriota Mitansh Jain i després Stanley per aconseguir la victòria. A continuació, Stanley va cedir el pas al polonès Kacper Rajpold i a Conor Clancy, un jove pilot format a Dubai, mentre que Gale no va poder passar del 5è lloc.

Per a Gale, el segon dia de competició va començar exactament igual que el primer, amb la pole position i la victòria al Heat 2. Amb la seva volta més ràpida de la cursa, Clancy va marcar la diferència, però aquesta vegada Gale va pujar al podi, amb Stanley al tercer esglaó. Dos polonesos, Oskar Galan i Kacper Rajpold, van acabar separats per només 52 mil·lèsimes, just davant del sud-africà William Marshall.

A la classificació, l’australià James Anagnostiadis segueix al capdavant, però la distància s’ha reduït amb Rajpold, Marshall, Clancy i Gale.

Mini 60: Merescut èxit de Dzhalilov i Perico

Nikita Dzhalilov i Nicolo Perico van tenir el seu moment de glòria a Dubai. Nikita el dissabte i Nicolo el diumenge. En ambdues ocasions, els dos joves pilots van aconseguir la pole position, abans de guanyar les dues mànegues i la final. L’emoció va venir per darrere, amb duels constants entre diversos pilots decidits a pujar al podi. El primer dia, l’italià Nicolo Perico es va imposar per un estret marge a Ava Lawrence i Bruno Priam, a més de liderar la categoria Sub10 davant de Lawrence i Verba Danila. Per a Ava Lawrence, recolzada per Discover Your Drive-F1 Academy, aquest podi és un altre excel·lent resultat per a la pilot llicenciada als Emirats Àrabs Units.

El diumenge, la victòria de Perico es va fer evident ràpidament, però no va ser fins a l’última volta quan quatre pilots van poder separar-se en les últimes maniobres d’avançament: Bruno Priam va maniobrar a la perfecció per avançar-se a l’australià Oscar Singh, a Nikita Dzhalilov i al local Achilleas Peruzzi, 2n en la categoria U10 davant del francès Baptiste Augustin. Bruno es manté com a sòlid líder de la general davant dels suïssos Albert Tamm i Nicolo Perico.

Últimes places disponibles per a Al Aïn i Al ForsanAlbertt

Encara és possible inscriure’s a les dues últimes curses de la temporada 2024, que tindran lloc als Emirats Àrabs Units del 14 al 17 de novembre i del 2 al 4 de desembre. Informació i inscripcions a championskartingacademy.com.