Ahir al migdia la IndyCar va anunciar el calendari per a la temporada 2016 on hi destaca l’edició 100 de les 500 milles d’Indianapolis, les noves curses a Phoenix, Road America i Boston, dins de les 16 curses que tindrà la categoria un altre cop.

Després de moltes especulacions, el calendari de la temporada 2016 de la Verizon IndyCar Series ja ha sortit a la llum. En ell un altre cop un calendari de 16 curses les quals 5 són en ovals, 5 més en circuits permanents i 6 en circuits urbans.

La temporada s’iniciarà el 13 de Març al circuit urbà de St. Petersburg, tal i com s’ha fet en els darrers 5 anys. Mentre que el final de la temporada enguany s’endarrereix en un mes i es disputarà el 18 de Setembre al Sonoma Raceway, igual que l’any passat.

A més a més de la durada del campionat, la categoria tindrà noves curses com el retorn al Phoenix International Raceway o al clàssic Road America, juntament amb el debut del circuit urbà de Boston.

Pel que fa als drets televisius, ABC retransmetrà 5 de les 16 curses que seran: l’inici de temporada a St. Petersburg, el Gran Premi d’Indianapolis i les seves 500 milles juntament amb les seves classificacions, juntament amb la doble cursa a Belle Isle, Detroit. És a dir, la mateixa cobertura que l’any passat amb l’inici de temporada i tot el mes de Maig.

Pel que fa a la NBCSN, res a dir, cobrirà la resta de curses i fins i tot alguna de la Indy Lights. A més de tenir la “sort” de retransmetre la primera cursa en ovals aquest any, que no serà Indianapolis, sinó Phoenix, fet que ajudarà i molt a preparar-se per a aquesta cursa històrica.

Finalment, en calendari hi destaca la no continuació de Nova Orleans, que es va estrenar l’any passat però que per problemes legals, ha estat retirada del campionat. També s’ha retirat la cursa de Fontana, degut a la mala relació entre les parts.

S’havia parlat d’una cursa fora dels EE.UU. a part de la de Toronto, en aquest cas seria a Mèxic al Autódromo Hermanos Rodríguez, però el CEO de l’Indycar ha fet entendre que és més que possible la seva incorporació al calendari del any que ve, igual que l’oval Gateway Motorsports Park d’Illinois on algun equip ja ha fet entrenaments aquesta tardor.

Declaracions

Mark Miles, CEO de Hulman & Company:

“En general el calendari 2016 de la IndyCar és un altre pas endavant en l’estratègia de la categoria. Confiem en mantenir el moment que hem experimentat els darrers dos anys en fer créixer els seguidors de la competició, i per això hem millorat els horaris televisius de les curses tant en la ABC, com la NBCSN. El 2016 serà recordat per l’edició 100 de les 500 milles d’Indianapolis.”

Scott Dixon, campió de la temporada 2015 i 4 vegades campió de la categoria:

“Road America i Phoenix són grans llocs i dues de les millors opcions que es podrien haver escollit per introduir al campionat. Tinc ganes d’anar a aquestes curses. Road America és un circuit de la vella-escola americana que sempre m’ha encantat. Phoenix era una pista divertida per mi en el passat. Hi vaig entrenar a principis d’any i els canvis que hi han fet potser em deixen sense paraules. Les curses seran molt emocionants, tindrem un bon espectacle.”

Calendari complet:

March 13  Streets of St. Petersburg    ABC    12:30 p.m.
April 2       Phoenix International Raceway    NBCSN    8 p.m.
April 17     Streets of Long Beach    NBCSN    4 p.m.
April 24     Barber Motorsports Park    NBCSN    3 p.m.
May 14     Grand Prix of Indianapolis    ABC    3:30 p.m.
May 29      Indianapolis 500    ABC    11 a.m.
June 4       Raceway at Belle Isle Park    ABC    3:30 p.m.
June 5       Raceway at Belle Isle Park    ABC    3:30 p.m.
June 11     Texas Motor Speedway    NBCSN    8 p.m.
June 26     Road America    NBCSN    12:30 p.m.
July 10      Iowa Speedway    NBCSN    5 p.m.
July 17      Streets of Toronto    NBCSN    3 p.m.
July 31      Mid-Ohio Sports Car Course    NBCSN    2 p.m.
Aug. 21     Pocono Raceway    NBCSN    3 p.m.
Sept. 4      Streets of Boston    NBCSN    2 p.m.
Sept. 18    Sonoma Raceway    NBCSN    7 p.m.