Helio Castroneves va marcar la volta més ràpida en la pràctica d’obertura de la GoPro Grand Prix de Sonoma, però, va ser seguit per cinc cotxes amb motor Honda.

Castroneves al Nº3 de l’equip Penske Chevrolet va marcar la volta més ràpida per 0,1313 segons a Marco Andretti, que va demostrar la bona evolució dels cotxes amb motor Honda en la seva màquina No. 27 de l’equip Andretti Autosport.

Graham Rahal, Jack Hawksworth, Ryan Hunter-Reay, i Mikhail Aleshin en cotxes amb motor Honda van completar els sis primers, mentre que Josef Newgarden a la màquina Ed Carpenter Racing No. 21 va ser el segon conductor Chevy més ràpid.

La gran batalla en Sears Point Raceway serà pel títol de la Sèrie IndyCar Verizon entre els companys d’equip de l’equip Penske, Simon Pagenaud i Will Power. El líder del campionat, Pagenaud al No. 22 Chevy, va ser 10è en la primera pràctica, 0,5198 segons del seu company d’equip Castroneves. Power en l’No. 12 Chevy va ser només 17è perdent 0,7506 respecte al brasiler.

No obstant això, els pilots de Penske no van passar molt temps en pista en aquesta sessió. Pagenaud va fer cinc voltes, Power i Castroneves 4, i Juan Pablo Montoya vuit voltes, acabant en 12è lloc. En comparació, el segon classificat, el Andretti va fer 15 voltes i el tercer classificat Rahal 20 voltes.

El divendres a Sears Point Raceway continuarà amb la segona pràctica a les 2:45 pm hora del Pacífic (23:45 CET).