No és la primera polèmica que Carmen Jordà aixeca entre els integrants del pàdoc de la F1. Aquesta vegada, per unes polèmiques declaracions després de provar el Fórmula E a Ciutat de Mèxic després de l’E-Prix celebrat aquest passat cap de setmana.

La pilot espanyola va provar el monoplaça elèctric i respecte a les seves impressions amb el cotxe, va dir això: “Em va encantar. Vaig pensar que tindria menys adherència, menys càrrega aerodinàmica, però em va impressionar. També és un cotxe desafiant, has de gestionar moltes coses que en cotxes normals no cal. La frenada, la potència i l’administració de l’energia és diferent “.

L’embolic va venir quan va haver de comparar les sensacions d’un Fórmula E amb un Fórmula 1. Es va ficar en un jardí: “El de Fórmula E és un cotxe menys físic que el de la Fórmula 1, per la càrrega aerodinàmica i per la direcció assistida també. Així que sí, és a més fàcil, segur. El repte que tenim les dones en Fórmula 2 i Fórmula 1 és un assumpte físic i crec que en Fórmula E no ho tindrem. És un gran problema, i per això no hi ha dones en aquests campionats”, deia la representant de la Comissió Femenina de la FIA. Unes declaracions que han portat cua i han aixecat múltiples reaccions negatives, sobretot per part del col·lectiu femení de l’automobilisme.

Al cap i a la fi, és Carmen Jordà la qual ha de representar al seu col·lectiu i amb declaracions com les que ha fet no va pel bon camí. Pilots com Jenson Button han sortit també al pas: “No estàs ajudant a les dones pilots amb aquest comentari. Pregunta-li a Danica Patrick quina força cal per pilotar un cotxe de carreres. Ella em donaria una patada el cul en un gimnàs i probablement sigui tan fort com qualsevol pilot de la F1 actual. Les barreres físiques no són el teu problema, Carmen”.

Dur i directe ha estat el campió del món de F1 amb Carmen que ha deixat entreveure que el seu futur pot passar per la Formula E: “Crec que és un gran campionat, està creixent, crec que és el futur. Estic desitjant competir aquí i tal vegada es doni aviat “