P: L’any passat, a la GP3, tot va anar de menys a més. Quina és la teva valoració?

R: Bé, va ser un any estrany perquè vàrem començar amb problemes de setup però vam anar millorant poc a poc, i quan per fi teníem un cotxe competitiu, a final de temporada, van passar una sèrie de coses que no depenien de mi però que van condicionar els meus resultats. Va ser una decepció, però com a mínim sabia que de ritme, no me’n faltava.

Què en penses de que Daniil Kvyat sigui a Toro Rosso?

Doncs me n’alegro per ell perquè així sé que el Red Bull Junior Team funciona, que a la mínima que facis les coses bé et donen una oportunitat i això és el que em motiva a continuar empenyent per aconseguir els meus objectius. Tot i així, d’altra banda em decepciona perquè he competit amb ell en quatre campionats, en tres el vaig superar jo i un ell, i és ell qui és a la Fórmula 1. Però sóc jove, encara em queda molt i al final això és una cursa de gran distància.

I pel contrari, que Da Costa no hi hagi arribat tot i ser el favorit?

Sí, en aquest sentit em sap molt de greu per ell perquè jo el considerava un ideal per pujar a Toro Rosso, però aquestes coses passen i estic segur que li anirà molt bé a la DTM.

Pel que fa a aquest any, com va anar la pretemporada?

La pretemporada va anar bé, vàrem fer les coses bé per poder arribar a Monza i a Motorland i finalment el treball i el sacrifici han tingut la seva recompensa.

Per què tu tens un ritme tan alt i en canvi Norman no?

No ho sé, hi ha moltes coses que poden afectar el comportament d’un cotxe. El que sí sé segur és que en Norman és molt bon pilot i acabarà sent-hi. Si per exemple us fixeu en els temps de cursa, els seus són més ràpids que els meus i estic convençut de que acabarà donant guerra.

Com et vas sentir a Monza quan et vas quedar aturat durant la primera cursa?

Malament, malament, perquè em van començar a passar pel cap males esperances, després d’un any difícil havia aconseguit la pole, sabia que tenia un ritme superior i em va passar allò… va ser un cop fort però vam confiar en que no ens afectaria per la resta del cap de setmana i que tan sols era un polsim de mala sort i vam poder guanyar el dia següent.

I ara has guanyat a Motorland. Què se sent al guanyar a casa?

És genial, guanyar a casa és una de les coses més especials per un pilot i ja fa un mes havia molts preparatius per part de la meva família, els meus amics i fins i tot un club de fans (que em sorprèn tenir-ne un) que volien venir aquí i una victòria és el millor que els podia oferir.

Hem vist que en classificació els tres primers sou a menys d’una dècima. Què creus que hagués passat si haguessis sortit tercer?

Doncs s’hagués complicat molt, perquè al sortir del primer revolt en primera posició una bona part de la cursa ja està guanyada, i sortir segon o tercer ho torna tot molt més difícil. És per això que sortir primers és molt important, un ritme de cursa superior no és suficient.

Per la pròxima cursa, a Mònaco, quines són les teves expectatives?

Mònaco és una cursa molt especial, l’any passat, de rookie, vaig aconseguir un sisè lloc i tinc la data marcada al calendari com una prova que he de fer especialment bé. Farem molts preparatius i intentarem fer-ho el millor possible.

Quines són aquestes proves?

Hi ha dues curses seguides, Mònaco i Spa-Francorchaps. Són dues proves clau perquè són dos caps de setmana seguits, dos dels meus circuits preferits, i m’agradaria fer-ho especialment bé.

Ets espanyol i tens dues rondes a casa. Trobes que acabar a Jerez t’ajudarà?

De ben segur, acabar el campionat a casa serà un plus i tinc sort que hi hagi dues curses a Espanya, tant de bo aconseguim arribar allà el més endavant possible.

Per què vares escollir la Fórmula Renault 3.5 abans que la GP2?

No la vaig escollir jo, la va escollir Red Bull, doncs al formar part del Red Bull Junior Team ho escullen tot ells. Trobo que és l’ideal perquè hem vist com Magnussen i molts altres pilots han sortit de la 3.5 directament a la Fórmula 1 i els va molt bé.

Així que l’any que ve, Fórmula 1?

Sincerament no m’aturo a pensar-hi perquè en el moment en què et posis a pensar en la Fórmula 1 deixes de caminar. Cal pensar en fer-ho bé on sóc i ja hi haurà temps de pensar-hi si és que sorgeix la oportunitat.