Tal com va fer a la segona sessió, Arón Canet s’ha endut el millor temps de l’FP3 al traçat modificat. El seu company, Enea Bastianini ha finalitzat segon, essent ells dos els únics en 1:53; i Joan Mir ha sigut tercer.

La sessió lliure prèvia a la classificació seria avui més important que mai. De la mateixa manera que l’any passat, el traçat havia canviat, els temps i els quilòmetres de divendres servien ara de bén poc i s’havia de tornar a reconèixer el circuit.

Això va provocar que, des del mateix començament de la sessió, tots els pilots sortissin ràpidament a acumular voltes. En la primera meitat de l’entrenament es va rodar entorn a l’1:55, una mica més lent que a la jornada d’ahir. El que no va canviar va ser els pilots a seguir, amb Romano Fenati i Joan Mir al capdavant des del començament.

Cap els últims deu minuts ja es va arribar a l’1:54 i, a falta d’un per al final, Mir va batre el registre que havia marcat Arón Canet a l’FP2. En aquesta última fase de l’entrenament, Juanfran Guevara va ser l’únic pilot a caure en tota la sessió.

El temps de Mir va durar poc amunt de la taula, doncs Enea Bastianini i Jorge Martín el van superar i, fins i tot, van baixar a l’1:53. No obstant, el registre del madrileny va ser cancelat per excedir els límits de la pista i Canet va marcar el millor temps en l’últim moment, un 1:53.966. No queda cap dubte que els quatre pilots capdavanters, juntament amb Fenati, lluitaran per la Pole.