En un FP3 en el qual s’ha disputat la lluita per entrar directament en la Q2, Marc Márquez s’ha endut el millor temps, seguit del seu company Pedrosa i de Bautista. Sis Ducatis i cap Yamaha s’han classificat en el Top 10.

Els pilots van sortir ràpidament a reconéixer el traçat, amb especial atenció a la “nova” chicane. Aquest seria, si cap, un entrenament més important donat que tots els temps d’ahir estan anulats, fet que implica que la lluita per la Pole es disputarà en aquesta sessió.

És per això que tothom va anar a buscar el millor temps des del primer minut, fet que va provocar caigudes per Álvaro Bautista i Marc Màrquez, ambdues al segon revolt. El de Cervera, tot i l’incident, liderava la sessió en aquests primers minuts, seguit del seu company Dani Pedrosa.

Cap a la segona meitat de la sessió, pilots com Maverick Viñales o un sorprenent Aleix Espargaró es van apropar als llocs capdavanters. El de Yamaha venia per posar-se primer peró es va trobar amb una caiguda de Johann Zarco al revolt 9.

Van arribar els últims minuts i els temps van començar a caure frenèticament, tothom millorava i nningú durava molt de temps al capdavant. Finalment fou Márquez qui es va posar primer a falta d’un minut amb un 1:44.178, seguit de Pedrosa i Bautista. Sis de les vuit Ducati s’han ficat en Q2 mentre que cap de les quatre Yamaha ho ha fet: Viñales i Valentino Rossi estaran a Q1, essent el primer cop aquesta temporada que el de Girona ho farà.