El pilot de Corbera ha vençut per 35 mil·lèsimes sobre l’asfalt holandès després d’avançar a Romano Fenati en les últimes corves. L’italià ha estat segon, seguit per John McPhee. Joan Mir ha comès una errada a l’últim gir quan anava primer que l’ha fet acabar novè.

La cursa de la categoria petita ha començat amb la pista molt humida i amb algun toll d’aigua sobre l’asfalt holandès. Tatsuki Suzuki (SIC58 Squadra Corse), Adam Norrodin (SIC Racing Team) i Romano Fenati (Marinelli Rivacold Snipers) eren quart, cinquè i sisè, respectivament. El japonès i el pilot de Malàisia han avançat a sis pilots, mentre que l’italià ha guanyat nou posicions. Per la seva banda, Joan Mir (Leopard Racing) s’ha ubicat en la tercera plaça després de sortir desè. Jorge Martin (Del Conca Gresini Moto3) ha mantingut el cap de cursa seguit per  Bo Bendsneyder (Red Bull KTM Ajo), tal i com havien quedat en la classificació del dia d’ahir. La remuntada més notable l’ha protagonitzada Fabio Di Giannantonio (Del Conca Gresini Moto3), sortint 21è i col·locant-se 10è en dues voltes. No obstant, ha caigut enduent-se per davant a Enea Bastianini (Estrella Galicia 0,0).

Romano Fenati ha anat per feina i ha aconseguit el cap de la cursa amb el pas de les voltes a més d’obrir una distància respecte a Joan Mir, encarregat de liderar el grup perseguidor, conformat pel pilot mallorquí, Bo Bendsneyder, Jorge Martin, Tatsuki Suzuki i Adam Norrodin. El bon ritme del líder del mundial ha permès contactar amb l’italià i unir el grup del davant, format llavors per sis motos.

Pel darrere, Aron Canet (Estrella Galicia 0,0), que sortia sisè i ha perdut nou posicions en l’inici de la cursa, ha liderat el grup perseguidor, reduint la diferència amb els pilots del davant, que han baixat el ritme al avançar-se entre ells. A més del de Corbera, també han arribat Marcos Ramírez (Platinum Bay Real Estate), Jules Danilo (Marinelli Rivacold Snipers), Gabriel Rodrigo (RBA BOE Racing Team) i John McPhee (British Talent Team). D’aquesta manera, a falta de deu voltes per al final, el grup de pilots que lluitaven per la victòria era d’onze.

El liderat de la cursa s’ha intercanviat entre Romano Fenati i Jorge Martin, amb Joan Mir observant la lluita des del tercer lloc essent conscient de que el mundial estava en joc. El mallorquí ha avançat a Jorge Martin, tal i com ho ha fet Marcos Ramírez, que més tard s’ha ubicat segon avançant a Joan Mir, encara que el líder del mundial li ha retornat el canvi de posició. Aquest intercanvi ha permès a Romano Fenati obrir una lleugera distància. No obstant, Marcos Ramírez ha mostrat un bon ritme i ha contactat amb l’italià, avançant-lo a continuació. Jorge Martin ha evitat un toc amb John McPhee a la chicane ràpida i marxant fora de la pista, ha evitat la caiguda però ha quedat relegat al final del grup. Mentrestant, l’anglès s’ha col·locat primer, una posició que li ha durat poc després de que l’avancés Joan Mir.

Aron Canet, que havia sigut qui havia ajuntat als dos grups, no s’ha col·locat en posicions davanteres fins al final de la cursa, essent segon en l’inici de l’últim gir. Una mala traçada de Joan Mir ha fet que Romano Fenati es col·loqués primer lluitant amb Aron Canet, que s’ha posat primer a falta de dues corbes per acabar. Segon ha estat l’italià i tercer John McPhee. Joan Mir ha finalitzat en novena posició, veient com Canet, Fenati i Martin li han retallat força punts en la lluita pel mundial. La taula de resultats ha quedat de la següent manera:

POS Pilot Equip Temps/dif.
1 Aron Canet Estrella Galicia 0,0 38’20.364
2 Romano Fenati Marinelli Rivacold Snipers 0.035
3 John McPhee British Talent Team 0.117
4 Jorge Martin Del Conca Gresini Moto3 0.310
5 Jules Danilo Marinelli Rivacold Snipers 0.532
6 Marcos Ramírez Platinum Bay Real Estate 0.594
7 Gabriel Rodrigo RBA BOE Racing Team 0.651
8 Tatsuki Suzuki SIC58 Squadra Corse 0.679
9 Joan Mir Leopard Racing 0.980
10 Nicolo Bulega Sky Racing Team VR46 6.972
11 Philipp Oettl Südmetall Schedl GP Racing 8.196
12 Juanfran Guevara RBA BOE Racing Team 9.200
13 Darryn Binder Platinum Bay Real Estate 10.746
14 Andrea Migno Sky Racing Team VR46 10.890
15 Ayumu Sasaki SIC Racing Team 10.920
16 Marco Bezzecchi CIP 16.249
17 Jakub Kornfeil Peugeot MC Saxoprint 16.344
18 Nakarin Atiratphuvapat Honda Team Asia 16.479
19 Kaito Toba Honda Team Asia 33.845
20 Maria Herrera AGR Team 34.172
21 Livio Loi Leopard Racing 34.338
22 Patrik Pulkkinen Peugeot MC Saxoprint 48.171
23 Adam Norrodin SIC Racing Team 1 volta
24 Bo Bendsneyder Red Bull KTM Ajo 1 volta
25 Raul Fernandez Mahindra Gaviota Aspar 2 voltes
26 Enea Bastianini Estrella Galicia 0,0 8 voltes
27 Lorenzo Dalla Porta Mahindra Gaviota Aspar 8 voltes
28 Tony Arbolino SIC58 Squadra Corse 15 voltes
29 Manuel Pagliani CIP 16 voltes
30 Fabio Di Giannantonio Del Conca Gresini Moto3 19 voltes
31 Ryan Van de Lagemaat Lamotec Lagemaat Racing 20 voltes