El pilot d’eDams ha estat el més ràpid en els primers entrenaments lliures de l’ePrix de Punta Del Este, seguit de Sam Bird i de Lucas Di Grassi. Accidentada primera sessió, que s’ha arribat a parar fins en 3 ocasions.

Buemi va començar ja des del principi de la sessió al capdavant, en esta nova versió del circuit de Punta Del Este, el qual ha estat modificat en la primera chicane, que ara és més lenta, i té 3 vèrtexs.

Passats els primers 10 minuts de sessió, Vergne es quedava parat, començant els problemes per a l’equip Virgin, els que han sigut els protagonistes negativament d’aquesta sessió. Va ser necessari detindre la sessió dos vegades, la primera per a retirar el cotxe, i la segona perquè Vergne es “va perdre” dins del circuit, i no trobava cap eixida.

Oliver Turvey es va quedar parat en l’entrada del pit lane, però esta vegada no va ser necessari parar la sessió per a retirar el cotxe.

A falta de 12 minuts per al final, Lucas Di Grassi es va col·locar al capdavant de la taula de temps, posició que no li anava a durar molt de temps ja que Sam Bird, amb una bona volta, se la llevaria instants més tard.

Però hui no seria el dia de cap dels pilots de Virgin, ja que 4 minuts més tard, el britànic colpejava fortament el mur després de trencar la suspensió davantera amb un piano.

Amb 4 minuts per al final, es va reprendre la sessió, temps més que suficient perquè Sebastien Buemi poguera fer una volta amb la màxima potència del seu eDams, destrossant tots els registres anteriors i traient-li més d’un segon al segon classificat.

Després del suís han acabat en esta primera sessió de lliures Bird, Di Grassi, Vergne, Frijns, Prost, Sarrazin, D’Ambrossio, Duval y Piquet Jr.