El pilot suís d’e.Dams, Sebastien Buemi ha guanyat el tercer ePrix de la temporada per davant de Nelson Piquet Jr i el líder del certamen, Lucas Di Grassi. Ha sigut una carrera molt accidentada amb 4 períodes de safety car, provocats per nombrosos abandons. Di Grassi és més líder del campionat, ja que Bird es va retirar.


 

L’eixida de l’ePrix que se celebrava en el circuit de Punta De l’Est era neta encara que amb variació de posicions ja que Vergne perdia la primera plaça a favor de Piquet Jr i per darrere Alguersuari avançava algunes posicions encara que després Hedfield amb el “Fan Boost” li passava en la primera frenada i Di Grassi es pegava a l’espanyol.

Els primers problemes començaven per a Abt que anava perdent potència i al mateix temps posicions. Una volta després el que trobava problemes era Bird que entrava passat en la primera corba i amb l’ajuda del piano s’estavellava contra el mur, saldant-se amb l’abandó del pilot anglès i provocant l’eixida del Safety Car.

L’I8 donava 2 voltes al traçat encara que poc desperquè tènia que tornar a eixir ja que l’Amlin de Da Costa es quedava parat. Esta vegada només romandria en pista una sola volta. Quan el Safety Car va abandonar la pista Vergne es va llançar a per Piquet JR i finalment va aconseguir traure-se’l de damunt fàcilment. Per darrere Buemi tractava de fer el mateix encara que amb distint resultat ja que quasi es porta per davant al pilot brasiler.

Llavors van començar les parades en boxes que obrien Vergne, Sèrbia i Chandock. En la mateixa volta tornava a eixir el Safety Car provocat per una col·lisió de Sarrazin, que a l’atacar el piano, trencava la suspensió i s’estavellava contra el mur. Açò va convidar a la resta de pilots a entrar a boxes per a realitzar el canvi de cotxe.

Despres dels paradónes, Heidfel era el líder per davant de Buemi, Vergne. Alguersuari, al contrari perdia moltes posicions. Llavors la desgràcia començava a encebar-se amb l’alemany que rebia un drive trouhg per utilitzar el “Fan Boost” mes de 5 segons. Prost també rebia la mateixa penalització.

Salvador Duran abandonava per problemes mecànics en el seu Amlin Aguri,mientras que l’única xica en pista este cap de setmana, Michela Cerruti, també patia una penalització per excedir velocitat en el Pit Lane. I per a culminar este recital de penalitzacions, Heidfeld rebia un segon Drive Trought per no estar el mínim temps en boxs, quelcom que li havia beneficiat per a estar primer.

A falta de cinc voltes per al final, amb la carrera un poc estabilitzada, tornava a eixir el Safety Car per un fort accident de Brabham contra el mur. Ja amb només dos voltes per a disputar-se, la lluita pel triomf es posava en el seu moment culminant entre Vergne i un Buemi que anava a la defensiva. Després de dos corbes el suís perdia el control d’e.dams i acurtava la ‘chicane’, i just després quan el francés d’Andretti se li tirava damunt, l’expilot de Toro Rosso patia algun problema que li provocava l’abandó definitiu. Això ho aprofitava Piquet i Di Grassi per a entrar en el podi, i Alguersuari per a ser quint, gràcies en part als múltiples accidents i penalitzacions després de la parada en boxs on va caure a l’onzé lloc.

I així, doncs primera victòria de Buemi i E-Dams en la nova Fórmula E en la seua tercera entrega d’esta primera temporada. Gran carrera de Piquet que suma el seu primer podi, i tercer podi en tres carreres per a Di Grassi, que ja li trau 18 punts a Bird i Buemi en la general del campionat. Trulli també a efectuat una altra gran actuació amb un quart lloc, seguit d’Alguersuari, Senna, Prost, d’Ambrosio, Servià en nové lloc i tancant la zona de punts Nick Heidfeld després de dos penalitzacions.

Resultats despres de 31 voltes:

Pos. # Driver Team Time Points
1. 9 Sebastien Buemi Team e.dams Renault Winner 25
2. 99 Nelson Piquet Jr. China Racing Team +0.732s 18
3. 11 Lucas di Grassi Audi Sport ABT Team +2.635s 15
4. 10 Jarno Trulli Trulli Formula E Team +4.163s 12
5. 3 Jaime Alguersuari Virgin Racing Team +4.698s 10
6. 21 Bruno Senna Mahindra Racing Team +5.197s 8
7. 8 Nicolas Prost Team e.dams Renault +6.714s 6
8. 7 Jerome d’Ambrosio Dragon Racing Team +7.567s 4
9. 6 Oriol Servià Dragon Racing Team +8.646s 2
10. 23 Nick Heidfeld Venturi Formula E Team +10.563s 1
11. 88 Antonio Garcia China Racing Team +10.594s 0
12. 18 Michela Cerruti Trulli Formula E Team +19.617s 0
13. 5 Karun Chandhok Mahindra Racing Team +54.175s 0
14. 27 Jean-Eric Vergne Andretti Autosport Team +2 Laps 3
15. 66 Daniel Abt Audi Sport ABT Team +3 Laps 1
16. 77 Salvador Duran Amlin Aguri +4 Laps 0
Out. 28 Matthew Brabham Andretti Autosport Team +5 Laps 0
Out. 30 Stéphane Sarrazin Venturi Formula E Team +16 Laps 0
Out. 55 Antonio Féliz da Costa Amlin Aguri +25 Laps 0
Out. 2 Sam Bird Virgin Racing Team +28 Laps 0