La primera de les dues curses de Fórmula I a Nova York ha resultat ser, malgrat l’estretor del traçat, un esdeveniment emocionant, amb avançaments, canvis de líder i diversos tocs. Sam Bird s’ha imposat als Techeetah de Vergne i Sarrazin després d’incomptables canvis en les posicions capdavanteres.

Es va apagar el semàfor i Daniel Abt va superar a Alex Lynn en el primer revolt pel liderat. Les frenades més fortes van provocar diversos tocs a la meitat i la cua de la taula. Mitch Evans va haver de visitar els boxes per reparar danys. Un altre pilot en problemes va ser Nico Prost, que va caure a la 19a plaça. Sam Bird va superar Jean-Éric Vergne per posar-se tercer. Jerome D’Ambrosio va perdre una plaça a la sortida, però tenia danys i poc a poc aniria perdent més posicions i acabaria parant.

En la volta 9, Bird va superar al seu company d’equip per posar-se segon. Per darrere, Nick Heidfeld, que venia remuntant, va superar a Vergne i ja era quart. El britànic de DS Virgin era més ràpid i es va pegar al líder. Tots dos pilots es van arribar a tocar. Finalment, Bird va passar a liderar en la volta 16. Gairebé al mateix temps, Heidfeld va passar a Lynn i va accedir a l’última plaça del podi. El debutant estava perdent força i també va ser superat per Vergne.

Per darrere, Antonio Félix Da Costa es va tocar amb Adam Carroll i diverses peces del Jaguar es van desprendre a la sortida de la corba 1. Vergne es va posar tercer, en detriment de Heidfeld, en la volta 18 i, un gir després, Stéphane Sarrazin va avançar Lynn i va accedir a la cinquena plaça. El de Virgin va perdre la sisena plaça en la següent volta al ser superat per Lucas Di Grassi.

Entre les voltes 20 i 22, tots els pilots van realitzar el canvi de monoplaça. Després de les parades, Vergne va sortir segon, davant d’Abt. Els seguien Sarrazin, Felix Rosenqvist, Di Grassi i Heidfeld, que va ser el major perjudicat després de Lynn, el cotxe del qual es va aturar amb problemes mecànics al poc de sortir dels boxes.

En la volta 34 i després de molts girs pressionant, Rosenqvist va fer una virolla i va colpejar el mur, destrossant el seu aleró posterior. A conseqüència de l’impacte, Di Grassi es va posar cinquè i Heidfeld sisè. El suec va poder arribar a boxes però va tornar a pista 16º i amb una volta perduda. Pocs girs més tard, Heidfeld va haver d’abandonar en trencar la suspensió del darrere dreta després pujar a un piano. Els dos Mahindra havien perdut tota opció en tot just tres voltes.

El cotxe de Heidfeld es va quedar al mig de la pista pel que va haver de sortir el cotxe de seguretat, el que, a més, propiciaria un final amb tots els pilots reagrupats. La cursa es va reprendre amb tan sols 2 voltes restants. Abt va tenir problemes mecànics en l’última volta, el que el va allunyar de les posicions privilegiades i va fer pujar a Sarrazin al tercer lloc i Di Grassi a la quarta.

Així va acabar la carrera, amb Bird portant-se la seva primera victòria de la temporada en el que estava sent una campanya una mica irregular. El britànic és, a més, un dels tres pilots amb Di Grassi i Sébastien Buemi, l’únic pilot fins al moment que ha guanyat curses en les tres temporades d’història del campionat. Vergne aconsegueix un segon lloc que iguala el seu millor resultat en la temporada i Sarrazin completa un doble podi per Techeetah i es puja al calaix per segona vegada. Completen el Top 10 Loïc Duval, Oliver Turvey, Pierre Gasly, Prost, Robin Frijns i Carroll.

Aquests resultats propicien que Buemi, malgrat la seva absència en aquesta cita, segueixi líder del mundial amb 157 punts. Di Grassi segueix segon i s’acosta al liderat, posant-ara a tan sols 20 punts. Rosenqvist és tercer amb 86 punts. El segueixen Prost amb 76 i Vergne amb 70.