El sud-africà s’imposa en una esbojarrada cursa que ha tingut dues sortides a causa d’una caiguda múltiple. Canet, tercer, s’estrena al podi.

El Gran Premi d’Austràlia de Moto3 s’ha disputat aquesta tarda al circuit de Phillip Island amb la victòria de Brad Binder, que creuavala  línia de meta amb un avantatge de gairebé sis segons sobre Andrea Locatelli. El debutant espanyol Aron Canet completava els tres primers amb el primer podi mundialista del seu palmarès.

Darryn Binder, germà del guanyador de la cursa, finalitzava quart. Els espanyols Jorge Martín i Marcos Ramírez completaven les sis primeres posicions en una cursa que es celebrava en asfalt sec, amb cel serè i temperatures de 12 ºC en ambient i de 34 ºC sobre el asfalt.

Després d’una primera sortida Binder liderava la carrera, però tot just quatre voltes després (de les 23 programades) apareixia la bandera vermella a causa d’una caiguda múltiple. Pocs minuts després començava una nova carrera a deu voltes amb 24 pilots. John McPhee era el pilot que es portava la pitjor part en la caiguda múltiple, sent traslladat al centre mèdic del circuit per a ser examinat. Quartararo, que havia fet una gran remuntada des de l’última plaça de graella, tornava a ocupar aquesta posició.

A la segona sortida, Binder tornava a prendre la iniciativa, seguit de Locatelli, Rodrigo, Norrodin i Danilo. Antonelli seria el primer a caure al mateix temps que Binder començava a imposar un ritme inabastable per a la majoria. Només Locatelli, Rodrigo i Danilo intentaven mantenir l’estela del sud-africà, però després d’ells es lliurava una multitudinària batalla per la cinquena plaça que acabaria absorbint als dos últims. Poc a poc Locatelli aconseguia ficar-se a la roda de Binder, i després d’ell la distància amb Rodrigo i Suzuki ja era de 2’7 segons. Ramírez, que venia remuntant, es situava tercer encapçalant el que ja era l’enorme segon grup de carrera. Martín, Quartararo, Canet i Navarro eren altres protagonistes d’aquesta batalla.

A només quatre voltes del final, Binder havia obert un avantatge d’un segon sobre Locatelli, que rodava en solitari.

Amb les dues primeres places ben definides a favor de Binder i Locatelli, el tercer lloc havia de decidir-se en el gran grup. Els avançaments es succeïen sense concessions, ja que liderar aquest grup podia significar el podi però una badada podia portar a qualsevol pilot a quedar fora dels punts.

Així en l’última volta Binder certificava la seva victòria, Locatelli acabava segon i el tercer lloc era finalment per Canet. Jorge Navarro queia en el revolt quatre i Rodrigo també quedava fora per caiguda en l’última volta.

Després de proclamar-Binder campió en la ronda d’Aragó, el sud-africà suma 294 punts en la classificació provisional del campionat. En la lluita pel segon lloc Bastianini continua segon amb 164 punts i Navarro tercer amb 143.

La propera ronda del Campionat del Món de Moto3 es disputarà el 30 d’octubre de 2016 a el Gran Premi de Malàisia, traçat del Circuit Internacional de Sepang.