L’italià aconsegueix la seva primera victòria en una emocionant carrera, amb Oliveira i Antonelli completant el podi


 

La tretzena ronda de la temporada al Campionat del Món de Moto3, celebrada aquest diumenge a Misano, ha finalitzat amb la primera victòria del palmarès de Enea Bastianini (Gresini Racing Team Moto3). A l’italià l’acompanyaven al podi Miguel Oliveira (Red Bull KTM Ajo) i Niccolò Antonelli (Ongetta-Rivacold).

Romano Fenati (SKY Racing Team VR46), Brad Binder (Red Bull KTM Ajo) i el líder del campionat Danny Kent (Leopard Racing) els seguien a continuació, tancant la llista dels deu primers Alexis Masbou (SaxoPrint RTG), Francesco Bagnaia ( Mapfre Mahindra Aspar), Isaac Viñales (RBA Racing) i Philipp Oettl (Schedl GP Racing).

A la sortida, Bastianini prenia la davantera seguit de Fenati, Binder, Oliveira, Antonelli. Durant els primers compassos de la prova Bastianini, que havia muntat el pneumàtic davanter tou a diferència dels seus rivals, aconseguia uns metres d’avantatge intentant escapar del grup. Durant aquesta segona volta, Vázquez avançava a Antonelli per situar-se quart.

En el següent pas per meta Oliveira batia oficialment el rècord de la pista. En aquests moments Kent rodava setè entre Antonelli i Viñales.

L’avantatge de Bastianini s’esvaïa al començament de la quarta volta, quan Binder i Oliveira rodaven a roda de l’heroi local a Misano. Poc després els dos pilots de Red Bull KTM li rebasaban, seguits de Vázquez.

En aquest moment Fenati realitzava un avançament salvatge sobre Vázquez a la part més ràpida del circuit per situar-se quart. Per llavors el grup de cap de cursa estava compost per set pilots. Fenati es posava primer instants després; però Oliveira li tornava la jugada. Els avançaments se succeïen de forma constant …

A la setena volta els integrants del primer grup seguien tocant la mateixa melodia; Antonelli atacava la primera plaça, però era superat només segons després per Vázquez, Oliveira, Fenati i Binder. Remy Gardner (CIP) quedava fora de carrera en aquest moment.

En la volta 10 el líder que intentava escapar era Oliveira, però resultava ràpidament neutralitzat per Vázquez. Per la seva banda, Kent seguia rodant setè sense aparent ritme per lluitar pel cap de carrera, perdent contacte amb el primer grup. El britànic, però, tornava a tirar fort per aconseguir a Binder, que rodava en cua del primer grup.

Transcorregudes 14 voltes, Kent era sancionat amb una posició per superar repetidament els límits de la pista, el que li costava quatre segons de retard fins a ser avançat pel primer pilot del segon grup. María Herrera (Husqvarna Factory Laglisse) era sancionada amb cinc segons pel mateix motiu.

Just en aquest moment es produïa la caiguda de Vázquez, que reprenia la marxa per arribar al seu garatge. El grup de cap quedava així reduït a cinc pilots; Bastianini, Fenati, Oliveira, Antonelli i Binder.

Complertes 17 de les 23 voltes programades Oliveira comandava la cursa, seguit per Bastianini, Binder, Antonelli i Fenati. Quan quedaven ja només dues voltes, Oliveira, Bastianini i Antonelli escapaven uns metres vitals per disputar la victòria entre ells. Fenati i Binder quedaven una mica despenjats.

Oliveira marxava primer entrant en l’última volta amb Fenati i Binder aconseguien apropar-se de nou al primer grup. No obstant això, el portuguès no donava el seu braç a tòrcer … fins que Bastianini li ultrapassava a la zona ràpida del circuit per mantenir-se líder fins al pas per línia de meta, bestiar així el seu primer Gran Premi del Campionat del Món. En aquests moments l’espanyol Juanfran Guevara (Mapfre Mahindra Aspar) patia una caiguda.

Entre la resta dels pilots espanyols Jorge Martín (Mapfre Mahindra Aspar) era quinzè, Herrera vintè quarta, i Ana Carrasco (RBA Racing) finalitzava una posició per darrere.

En la classificació del campionat, Kent continua líder amb 234 punts, seguit de Bastianini amb 179 i Fenati amb 139.

La propera cursa del Campionat del Món de Moto3 ™ se celebrarà el 27 de setembre al Gran Premi Movistar d’Aragó, traçat de MotorLand.