Joan Barreda i Rubén Faria han estat els més ràpids del primer dia del Dakar, l’anomenat pròleg, en la categoria de motos. Rodrigues segueix als ibèrics en el tercer lloc, mentre Gonçalves ha patit problemes mecànics.


Any nou, vida nova i nova edició del Dakar, després de les administracions tècniques i administratives dels passats dos dies, tot començava avui amb el pròleg des de Buenos Aires. Un total de 136 motos i 45 quads comencen aquesta aventura en els inferns deserts sud-americans.

Les motos i els quads han estat els primers en sortir com és habitual, el portuguès Paulo Gonçalves amb la seva Honda ha estat el últim en sortir per completar els 346 km d’avui, 11km dels quals en l’etapa especial. Sembla un ver tràmit però és un dia en el qual es pot perdre més que guanyar si es cometen greus errors.

I qui ha perdut bastant avui ha estat el local Juan Agustín Rojo que ha patit problemes mecànics a la seva Gas Gas 450 durant l’especial. Tot el contrari que el favorit per a la victòria, Joan Barreda (Honda) que aconseguit el millor temps, igualat amb la Husqvarna del portuguès Rubén Faria.

En tercer lloc ha finalitzat el seu compatriota Hélder Rodrigues amb la Yamaha. Completa el top5 els francesos Van Beveren i Metge, ambdós amb la Yamaha. Destaca el mal resultat que ha patit un dels candidats a la victòria, “speedy” Gonçalves ha arribat en cinquantena posició, 1 minut més tard que Barreda, degut a problemes mecànics.

Pel que fa als catalans, els millors han estat Gerard Farrès (KTM) ha estat setè i Jordi Viladoms (KTM) que ha tancat el top10 a 13 segons de Barreda.

En quads, el més ràpid ha estat el xilè Ignacio Casale, seguit dels argentins Marcos Patronelli i Pablo Copetti.