Ha sortit a la llum el nou calendari del pròxim Mundial de Rallycross, que de nou acollirà dotze proves d’alt nivell durant tot l’any 2017. Diverses modificacions importants patirà la quarta edició d’aquesta categoria, que l’any que ve serà inaugurada des del Circuit de Barcelona-Catalunya.


Fa exactament un mes de l’última edició del Barcelona RX al Circuit de Barcelona-Catalunya, i avui justament s’ha donat a conèixer que d’aquí a cinc mesos tornarà a acollir una nova cita del Mundial de Rallycross. I és que el cap de setmana que va atreure més de 28.000 espectadors a la zona de l’Estadi ha estat l’escollit per a la gran inauguració de la quarta temporada d’aquesta disciplina, que ahir ja va conèixer al seu nou campió: Mattias Ekström, guanyador de l’edició de 2016 a Catalunya.

A més d’aquest gran canvi en el calendari, aquest pateix altres modificacions i novetats de gran interès per als aficionats al Rallycross. Després Catalunya, els pilots passaran per Portugal, Hockenheim, Bèlgica, Gran Bretanya, Noruega, Suècia, Canadà i França, tal com va succeir aquest any amb dates similars. Amb l’absència de Barcelona al mes de setembre, tant les proves a Letònia com a Alemanya s’avançaran dues setmanes a la data d’aquest 2016.

I l’altra gran novetat serà la que tanqui el campionat. Aquest any aquest honor l’ha tingut la localitat argentina de Rosario, però serà l’última vegada que el tingui per ara. A partir de 2017, Ciutat del Cap acollirà el RX de Sud-àfrica en el segon cap de setmana de novembre, el que posarà punt i final a la temporada que ve.

En categories inferiors també hi haurà alguns canvis. Aquestes són les rondes que disputarà cada categoria:

 • Campionat Europeu de Rallycross: Catalunya, Noruega, Suècia, França i Letònia.
 • Campionat Super1600: Portugal, Bèlgica, Suècia, França, Letònia i Alemanya.
 • Campionat TouringCar Sèries: Catalunya, Bèlgica, Gran Bretanya, Noruega i Alemanya.
 • Campionat RX Lites Cup: Bèlgica, Gran Bretanya, Noruega, Suècia, Canadà, França i Sud-àfrica.

Aquest és el calendari provisional del Mundial de Rallycross 2017, subjecte a confirmació:

 1. Catalunya – Barcelona (1-2 abril)
 2. Portugal – Montalegre (22-23 abril)
 3. Alemanya – Hockenheim (4-6 maig)
 4. Bèlgica – Mettet (13-14 maig)
 5. Gran Bretanya – Lydden Hill (27-28 maig)
 6. Noruega – Hell (10-11 juny)
 7. Suècia – Holjes (1-2 juliol)
 8. Canadà – Trois Rivieres (5-6 agost)
 9. França – Lohéac (2-3 setembre)
 10. Letònia – Riga (16-17 setembre)
 11. Alemanya – Estering (30-1 octubre)
 12. Sud-àfrica – Ciutat del Cap (11-12 novembre)