La temporada 2018 del mundial de Motociclisme ni tan sols ha començat i ja s’estan començant a perfilar els primers moviments per a l’any 2019. El primer d’ells que s’ha confirmat és el fitxatge de l’italià Pecco Bagnaia, actual pilot de Moto2, pel Ducati Pramac.

Bagnaia, membre de la VR46 Academy, disputarà el 2018 la seva segona temporada a Moto2 amb el propi equip de Valentino Rossi i ja té el seu seient per 2019 confirmat a la categoria reina.

La seva arribada a la categoria intermèdia es va produir el 2017, després de rendir molt bé en Moto3 el 2016. El jove italià va arribar a guanyar dues curses amb una inferior Mahindra i es va unir al Sky VR46 per fer el salt a Moto2, on va obtenir quatre podis i va acabar la temporada en cinquena posició. També va ser nomenat millor rookie de la categoria.

És per això que s’espera que Bagnaia lluiti pel títol de Moto2 en aquest 2018 i pel que Ducati ha decidit assegurar el seu fitxatge per 2019. En 2016, amb la temporada recentment acabada, el seu per aquell temps cap d’equip Jorge Martínez-Aspar li va donar l’oportunitat de provar una Ducati de MotoGP.

De moment, l’equip no s’ha pronunciat sobre aquest tema sobre qui haurà de deixar l’equip. Per a aquest 2018, el Pramac comptarà amb un Danilo Petrucci que estarà a l’equip per quart any consecutiu després d’un gran 2017, i amb un Jack Miller que acaba d’unir-se a l’equip i està aconseguint resultats positius en els tests de pretemporada. No obstant això, s’espera que sigui l’italià qui deixi l’equip per decisió pròpia del pilot.

La temporada 2018 del mundial de motociclisme, en la qual Bagnaia encara estarà enfocat en aconseguir el seu primer títol en la categoria intermèdia abans de donar el salt a la classe reina, començarà el 18 de març amb el GP de Qatar, al circuit de Losail .