L’Audi #7 s’ha fet amb la victòria en les 6 hores de Spa-Francorchamps després d’una fantàstica cursa on hi ha hagut lluita de principi a fi. El Porsche #18 ha estat segon i el #17 tercer. En LMP2 victòria per al Jota Sport #38 i en GTE Pro per a l’Aston Martin #99.


 

A la sortida els Porsches han conservat el liderat mentre que per darrere els Audi i els Toyota es barallaven entre ells. Però era l’Audi #7 el que aconseguia trencar el triplet de Porsche a la segona volta, després de situar-se tercer, però no duraria massa, el Porsche #19 li recuperava la posició a la Source.

Pel que fa a LMP2 Tincknell va fer una molt bona sortida per l’equip Jota, situant-se líder de la categoria. Tot el contrari que el G-Drive de Sam Bird que baixava al tercer lloc. Però Bird aconseguia remuntar i superava a Oliver Webb que rodava segon de la categoria.

Pel que fa als GT’s, els Aston Martin Racing seguien liderant sobre els  AF Corse.

Només passats 10 minuts de cursa ja teníem els primers problemes per el Porsche #19 pilotat per Tandy, que xocava amb el Porsche GT #91. Això cedia el tercer lloc al Audi #7 de Fässler que començava a donar lluita al Porsche de Lieb. En veure que no mantenia el ritme, el Audi #8 el superava i després era atacat per el Toyota #1 de Buemi.

Un cop superat el canvi de pilots, arribàvem a la primera hora de cursa.  Els Porsche #17 i #18 seguien dominant la cursa per davant dels Audi. A LMP2, el G-Drive  #26 seguia al davant del Jota Sport #38. A GTE Pro, els Aston Martin Racing #97 i #99 seguien el seu domini sobre els Ferrari, mentre que en el GTE Am, els russos de SMP Racing #72 aconseguien contenir al Aston Martin #98.

El dia seguia anant de mal en pitjor per al Porsche #19 que es sortia de pista abans de que Nico Hulkenberg entrés en pista. I a més a més el Porsche Team #17 perdia el liderat de la cursa per culpa de perdre una volta al box. Això feia que a la segona hora, Porsche #18 liderés seguit dels Audi #7 i #8. A LMP2 el Jota Sport aconseguia superar al G-Drive Racing #26. Al GTE Pro els Aston Martin dominaven el podi de la categoria i a GTE Am, el SMP Racing seguia liderant confortablement.

En la tercera hora el més destacat era un toc entre el Ligier de l’equip G-Drive i el Corvette que els deixava fora per segona cursa consecutiva.

Doble virolla a la parada de l’autobús, els dos Ferrari d’AF Corse trompejaven, veient-se també implicat el Porsche #88. No va haver-hi contacte entre cap dels cotxes però el Ferrari #71 que rodava segon va perdre tres posicions.

Passat l’equador de la cursa, el Porsche #18 liderava amb 26 segons d’avantatge sobre l’Audi #7. Després d’ell a més d’un minut trobàvem a l’Audi #8. Per darrere, el Porsche #17 pilotat per Webber s’acostava als dos Toyota que rodaven junts en quarta i cinquena posició.

Webber va aprofitar la velocitat punta del seu Porsche 919 per a avançar al Toyota #1 després d’Eau Rouge. En eixa mateixa volta, l’australià també va superar a l’altre Toyota, el #2 per a col·locar-se quart.

Problemes per a l’Audi #8 que li fallava la caixa de canvis quan estava doblegant al Strakka de LMP2. Es va veure obligat a entrar a boxs perquè els mecànics canviaren el frontal del cotxe. També problemes per al Toyota #1 que va haver d’entrar al box perquè els mecànics treballaren en el cotxe. L’equip va confirmar després que el cotxe tenia problemes en l’accelerador.

Problemes per al Dome de Strakka Racing que feia una virolla en l’eixida de l’última corba. Afortunadament no va ser a majors i gràcies a l’ajuda dels comissaris va poder tornar a la pista.

Poc després una altra vegada problemes per al Toyota #1 que tornava a rodar lent i havia d’entrar al box de nou igual que l’Audi #8 que continuava amb problemes.

L’Audi #7 liderava però anava amb una estratègia de pneumàtics diferent de la del Porsche #18 que rodava segon. Açò li va permetre a aquest últim retallar-li molt de temps. El Porsche va arribar a l’Audi però Lotterer no es va deixar avançar i a pesar que Lieb es va posar en paral·lel abans de Les Combes, el d’Audi va mantindre l’exterior i va conservar la posició.

Al cap d’unes voltes, Lieb va cometre un error i es va eixir per fora de la pista cedint-li uns metres a Lotterer. L’Audi #7 va entrar a boxs i es va pujar Treluyer que rodaria amb rodes noves. Lieb també va parar en boxs però només va posar gasolina, per tant li va guanyar la posició a l’Audi.

Treluyer finalment va arribar al Porsche de Lieb i li va superar en la primera corba però el Porsche va aprofitar la seua acceleració per a superar-ho després d’Eau Rouge. L’Audi no es va donar per vençut i va superar el Porsche per fora en la zona revirada.

El Ligier de G-Drive #26 tenia problemes i perdia prou de temps en pista i posteriorment en boxs.

Gianmaria Bruni amb el Ferrari #51 s’acostava perillosament a l’Aston Martin #99 pilotat en eixe moment per Macdowall que rodava primer. Amb un avançament magistral en la parada de l’autobús, Bruni es va col·locar primer a falta d’una hora per al final.

A falta d’una hora per al final, l’Audi #7 liderava amb Treluyer al volant seguit pel Porsche #18. En LMP2 primera posició per al Jota Sport seguit pel G-Drive #28. En GTE Pro liderava Bruni amb el Ferrari #51 seguit per l’Aston Martin #99.

El Porsche #18 amb rodes mes noves va superar a l’Audi #7 per a posar-se primer. Jani va parar en boxs per a posar gasolina i arribar fins al final, unes voltes després, Treluyer va fer el mateix i va posar el combustible necessari per a arribar fins al final.

El Ferrari #51 estava lluitant pel lideratge en GTE Pro, però una sanció d’1 minut per tindre més gent de la permesa en la parada en boxs va fer que l’Aston Martin #99 liderara còmodament.

A falta de 3 minuts per al final, Oliver Jarvis se’n va anar recte en la corba 15 i va acabar en el mur. Mal final per a l’Audi #8 que havia patit molts problemes durant tota la cursa i rodava sèptim.

Finalment l’Audi #7 de Treluyer, Fassler i Lotterer es va fer amb la victòria en les 6 hores de Spa-Francorchamps. Després d’ells han acabat dos Porsche, segona posició per al #18 i tercera per al #17. En LMP2 victòria per al Jota Sport #38 seguit pel Ligier de G-Drive #28. En GTE Pro la victòria ha estat per a l’Aston Martin #99 seguit pels dos Porsche oficials, #92 i #91 respectivament.

Segona cursa de la temporada que tampoc ha defraudat, pròxima parada, les 24 hores de Le Mans el 13 de Juny.