Arriba el segon Gran Premi de la temporada de MotoGP i ho fa a l’Argentina. Però no tots els pilots hi podran ser.

Fa una setmana vam viure un Gran Premi a Portugal que ens va deixar noves sensacions i a un Pecco Bagnaia que sembla estar en plena forma. De fet, va guanyar les dues carreres que es van dur a terme amb aquesta nova implementació de la carrera al sprint els dissabtes. Per una altra banda, vam tenir a Fabio Quartararo. El francès no va estar on ell volia i esperava. De moment, no sembla que pugui lluitar pel títol aquesta temporada. Encara que també és cert que Bagnaia la temporada passada va passar molt desapercebut les primeres proves del campionat i el va acabar guanyant.

Per una altra banda, va haver-hi bastants pilots que van patir ferides el passat cap de setmana i que no podran estar a aquest Gran Premi d’Argentina. En concret són quatre les absències confirmades. Tots quatre són, Pol Espargaró, Enea Bastianini, Miguel Oliveira i Marc Márquez.

POL ESPARGARÓ

El català va ser el primer en baixar-se de la llista i el que pitjor ferides va patir. El petit dels Espargaró va patir una caiguda a la pràctica dos del divendres que el va deixar fora de lloc. La caiguda va ser espantosa i va fer molta por. Només faltaven 12 minuts pel final de la jornada a Portimao, però el Pol va perdre la moto. Va caure de manera molt violenta a l’asfalt. Direcció de carrera va treure la bandera vermella en veure que no es podia aixecar i que necessitava l’ajut dels comissaris.

Finalment, va ser traslladat a l’hospital on van determinar que el pilot de Gas Gas patia una fractura a la mandíbula, un altre a la vèrtebra cervical 5 i a la vèrtebra dorsal a més d’una contusió pulmonar. Tot i això, el pilot de Granollers està preparat per tornar a l’acció més aviat que tard.

ENEA BASTIANINI

La següent baixa va arribar el dissabte a la carrera al sprint. Tot estava sortint perfecte, amb les dues Ducati principals col·locades per poder lluitar per la victòria. Però, la mala sort va fer que el pilot italià es fos a terra després d’un toc amb Luca Marini, un altre pilot Ducati i de la mateixa nacionalitat. L’informe mèdic va indicar que patia una fractura a l’escàpula de l’espatlla dreta. Tot i que no va poder participar en aquell GP ni al d’Argentina, tot apunta que si hi podrà ser a Austin doncs ha pogut evitar el quiròfan.

MIGUEL OLIVEIRA

El pilot que va actuar de local el passat GP tampoc hi serà al Gran Premi de l’Argentina. El diumenge passat va tenir la mala sort que Marc Márquez se’l va emportar per davant. Oliveira va caure malament i va haver de marxar en llitera. Les proves van indicar que Oliveira no pateix cap fractura, però sí una contusió molt gran a la cama dreta. Encara no se sap quants Grans Premis es perdrà, però probablement podrà tornar en Austin.

MARC MÁRQUEZ

L’últim pilot en confirmar-se la seva absència per aquest proper Gran Premi d’Argentina ha estat Marc Márquez. El pilot de Cervera hauria d’haver complit la sanció que se li va imposar per portar-se a Miguel Oliveira a terra. Però, després d’unes proves i una operació d’urgència, Márquez no hi serà tampoc a aquest GP. El català pateix una fractura al dit gros de la mà dreta. Ja ha estat operada amb èxit, però farà que es perdi la propera carrera al circuit “Termas del Río Hondo”. Si tot va bé tornarà a Austin, com la majoria dels altres pilots lesionats. Però allà haurà de complir la doble sanció per causar l’incident amb Oliveira.

Amb només una carrera, ja són quatre els pilots que s’han de perdre el següent Gran Premi. Veurem si a mesura que avança el cap de setmana no cauen més de la llista.