Red Bull ha controlat totalment els primers entrenaments lliures, mentres que la pluja ha aparegut durant la segona sessió afavorint a Alonso

Durant la primera sessió d’entrenaments lliures del Gran Premi d’Austràlia no hi ha hagut sorpreses, ja que l’equip de Milton Keynes ha liderat la classificació gràcies a Max Verstappen. No obstant això, Lewis Hamilton ha finalitzat segon de manera inesperada, desplaçant a Sergio Pérez fins a la tercera posició.

Alonso s’ha hagut de conformar amb la quarta plaça, tot i que no ha estat gaire lluny de la resta dels seus competidors en la lluita per les primeres places. Lance Stroll ha acabat desè, sense poder esprémer al màxim el seu AMR23.

Ferrari no ha acabat d’estar gaire fi, ja que Charles Leclerc i Carlos Sainz han finalitzat en la cinquena i sisena posició respectivament, quedant per davant de Lando Norris i Pierre Gasly. George Russell ha acabat novè sense poder realitzar una volta neta. La sessió ha conclòs amb una bandera vermella provocada per Logan Sargeant.

Durant la segona sessió d’entrenaments lliures, la pluja ha fet acte de presència per primer cop aquesta temporada. Els primers quinze minuts s’han disputat en condicions de sec, però la resta de sessió amb neumàtics intermedis.

Alonso ha estat el més ràpid durant els primers instants, fet que li ha assegurat mantenir la primera posició durant tota la sessió. Pérez podria haver-se posat primer, però el tràfic li ha impedit, i s’ha hagut de conformar amb la setena plaça.

Sainz també ha estat perjudicat al trobar-se amb Verstappen a la pista. El pilot espanyol ha acabat cinquè, i el vigent campió tercer. Leclerc ha finalitzat en un gran segon lloc i Russell ha acabat quart.