Han arribat les motos a França, al mític circuit de Le Mans. És dissabte de classificacions i Moto 3 ha estat qui ha obert la porta a les sessions. 21 graus de temperatura ambient i 26 a pista, el cel una mica ennuvolat i el vent present però el sol donant la cara. Condicions òptimes per veure a les motos rodar a la màxima potència. El semàfor es posava en verd i el cronometre començava a girar des dels 40 minuts. Amb dos jocs de pneumàtics tous han començat tots els pilots a girar. La sorpresa del Gran Premi l’ha marcat María Herrera que a causa d’uns problemes monetaris amb el seu antic equip, ha decidit crear el seu propi equip anomenat MH 6000.

Les 34 motos començaven a girar i Kornfeil mostrava el seu lideratge en els primers 5 minuts marcant un gran 1:43.214s, seguit molt d’a prop, a tan sol 0.1s, per Jorge Navarro i Arón Canet. Fabio Quartararo, el poleman del passat any començava amb el peu esquerre ja que no podia superar la 20ª posició a poc més d’un segon del txec Kornfeil. Els pilots feien simulacions de carrera posat que rodaven en grup per veure el comportament de la moto. La corba 10 i la corba 14 també han estat protagonistes de la sessió i és que diferents pilots han vist anul·lats els seus temps per passar-se dels límits de la pista.

Passats els primers 10 minuts, tots els pilots van entrar al box per canviar de moto. Després del relleu, Romano Fenati s’emportava la pole per tan sols 0.029s. Però poc li durava l’alegria a l’italià i és que Brad Binder es posava al capdavant sent el primer a baixar a l’1:43.007s. Però com això són motos i la lluita canvia d’un moment a un altre, Bulega i, de nou, Fenati espremien a fons les seves motos i baixaven de l’1:43.000s.

Mancant 15 minuts per al final de la sessió, tots els pilots estaven en pista i Binder mostrava el “Per què” de ser un gran pilot i és que es tornava a posar primer amb un 1:42.823s, el millor temps del cap de setmana de la categoria. Moltes caigudes hem vist en pista i és que l’asfalt de Le Mans no ha ajudat molt als pilots a mantenir-se en els seus habitàcles.

Després del tempteig dels pilots en pista, la guerra començava de debò faltant tan sols 10 minuts del final. Poca gasolina, pneumàtics nous i moltes ganes de donar guerra han estat les espècies necessàries per fer encara més interessant la lluita per la pole. Tots els favorits ja estaven a pista i preparats per fulminar el temps que posseïa Brad Binder. La cosa estava molt atapeïda i és que des de Binder fins a Bulega que estava 5è hi havia tan sol 0.065s.

El primer dels forts a sortir-se de la lluita era Bulega i és que el jove italià de 16 anys protagonitzava una forta caiguda que, per sort, no ha acabat en res més greu. Hem vist una lluita aferrissada que al final, sobre la botzina, s’ha emportat Antonelli. Una volta de “Chapeau” per a l’italià que es posava primer i es quedava amb la pole marcant un espectacular 1:42.756s. Al costat d’ell, el líder del campionat, Brad Binder i Arón Canet que han acabat a menys de 0.1s. Després de l’espanyol trobem a Jorge Navarro, Romano Fenati, Bulega, Guevara, Quartararo, Pawi i tancant el Top 10 Giannantonio.