La 2a cursa de la temporada ens va donar una nova dosi de punts d’interès. El mundial s’atura un cap de setmana de camí a Austràlia i la majoria d’equips amb problemes buscaran alguna millora que els ajudi a aixecar el vol. Però per ara centrem-nos en el que va passar a Jeddah.

l’abandonament de Bahrain i la mala classificació de Verstappen havien aigualit una mica la intensa lluita amb Leclerc, però el Safety Car de Latifi la va reviure i de quina manera. De nou batalla sense concessions, Leclerc tornant a demostrar que tot i ser l’aspirant, té una sang freda que el permet jugar amb el seu rival, tot un campió del món com Verstappen, que al seu torn s’enfronta als jocs de Leclerc amb pura velocitat.

Si a Bahrain Leclerc enganyava a tothom passant la recta en 7a velocitat per què Verstappen el passés a l’últim revolt i poder recuperar-li la posició en la recta següent, A Jeddah l’estratègia va ser deixar passar a Verstappen just abans de la línia de detecció del DRS, forçant-lo a agafar una línia menys ràpida i poder recuperar la posició abans de la primera línia. Aquest cop però, Verstappen li va veure les intencions, i al segon intent va intentar robar-li la cartera. Tot i que no ho va aconseguir a la primera, va desactivar el truc de Leclerc, i unes voltes més tard aconseguia superar-lo. Allà no va acabar la lluita, Leclerc ho va seguir intentant fins la última volta, però la velocitat del Red Bull en recta es va imposar.

Per darrera, Sainz va denunciar que la tardança de Pérez en tornar-li la posició després de sortir gairebé en paral·lel (Sainz pel pit-lane i Pérez per la pista), fins després del final del Safety Car, va impedir-li disputar la posició amb Verstappen. Pérez va ser el gran damnificat del Safety Car, al haver parat la volta anterior, el que el va fer passar de 1r a 4t, després de la seva primera pole.

Per darrera, la lluita pels punts va saltar pels aires la volta 36, amb 3 abandonaments, Alonso que era 8e, Ricciardo que era 11e i Bottas que la volta anterior havia parat a boxes des de la 9a posició. L’un darrera l’altre van haver d’abandonar per problemes mecànics. Un motor Renault, un Mercedes i un Ferrari, si afegim l’abandonament de Tsunoda abans de començar el GP per problemes de motor, Jeddah serveix per deixar clar que tot just acabem de començar una nova era i ningú es salvarà dels problemes de fiabilitat.

d’aquesta volta desastrosa van sortir-ne beneficiats Ocon, Norris i Gasly, que van passar de les posicions 10-11-13 a 6-7-8. També va sortir beneficiat Hamilton, que va acabar en 10a posició, però si el VSC resultant dels abandonaments no hagués provocat el tancament del pit-lane, hauria pogut lluitar amb Norris i Ocon per la 6a posició, premi de consolació després d’un cap de setmana molt difícil pel britànic, que a més havia de veure com el seu company d’equip es mantenia en una còmode 5a posició, sense patir per darrera i deixant davant només els Ferrari i Red Bull.

Ara el Gran Circ es trasllada a Austràlia, tornant al poc vistós però enyorat circuit d’Albert Park per primer cop des de que l’esclat de la pandèmia va obligar a suspendre l’inici de la temporada 2020 a escasses hores de començar.