El primer Gran Premi de l’any no ha decebut i ja hem pogut començar a veure tot allò que esperàvem d’aquesta temporada. Havent vist tots la cursa (i sinó mira-la abans de seguir), repassem els punts clau del Gran Premi, quines sensacions es confirmen, quines es desmenteixen i què no ens esperàvem que passés.

La superioritat del motor Ferrari

Els test ja havien donat alguna pista respecte les bones sensacions a Ferrari per aquest any, però es va dir poc sobre Alfa Romeo i Haas. El resultat parla per si mateix, els 6 cotxes motoritzats per Ferrari van acabar al top 11 i van sumar 63 dels 102 punts que es van repartir. Òbviament els abandonaments dels 2 Red Bull a les últimes voltes van millorar un resultat que ja era bo i que costarà de repetir un cop tothom s’aclimati al nou reglament. Ferrari s’ha adaptat millor que ningú i això li donarà un marge que ha d’aprofitar al màxim per obrir forat.

La caiguda d’Honda

El més inesperat va ser sense cap mena de dubte els problemes de fiabilitat d’Honda, només Yuki Tsunoda va ser capaç d’acabar la carrera, mentre que Gasly va incendiar el seu cotxe i Verstappen i Pérez van abandonar just al final amb un problema que no ha trascendit. De fet a Verstappen li van dir literalment “no et podem dir quin és el problema”. Això obre la porta a molts interrogants, el que ha fallat és una arma secreta del Red Bull? Té alguna cosa a veure amb la facilitat que tenia Verstappen per enganxar-se a Leclerc a la recta després de la primera aturada, arribant a poder llençar-li el cotxe al primer revolt després de sortir de l’últim a gairebé 1″? podran fer-la funcionar? i sinó poden, els perjudicarà en el rendiment? El Red Bull va aguantar bé contra un Ferrari de Leclerc que volava a Bahrain, si la fiabilitat acompanya, hi ha mundial.

Mercedes salva els mobles

Havia de ser un diumenge de malson per Mercedes, però va acabar amb un 3-4 i amb el gran rival fent un 0. Sense poder arribar a disputar en cap moment la posició amb els pilots de davant i superant per poc a Alfa Romeo i Haas, les fletxes (que tornaven a ser) de plata van treure un botí de punts considerable. La mala notícia va ser els resultats de la resta de monoplaces motoritzats per Mercedes, amb McLaren com a gran decepció del cap de setmana, amb problemes greus de refrigeració dels frens i Williams i Aston Martin patint per seguir el ritme als motoritzats per Ferrari.

“El Plan” comença a poc a poc

El que ja s’havia anat insinuant a la pretemporada es va confirmar a la cursa. Almenys en aquest inici de temporada l’Alpine està allà on va acabar la temporada passada, o una mica per darrera fins i tot. La temporada és llarga i encara hi ha temps per fer un pas endavant, però la lluita per victòries que no siguin com la d’Ocon a Hongria 2021 sembla molt llunyana. Un objectiu més sensat serà competir amb els Haas, Alfa Romeo i Alpha Tauri per la zona mitja, i esperar que un cop McLaren hagi arreglat els problemes que tenen segueixin a l’abast.

La primera cursa ha tingut de tot, la temporada ens està donant el que ens prometia.