El jove pilot català que va ser el nostre convidat de luxe ahir al podcast “L’últim Revolt” va néixer l’any 2003 a Sant Andreu de la Barca on va començar la seva aventura al món del motor.

Xavier Artigas va començar a curses de motor l’any 2009, quan només tenia cinc anys. Durant els seus primers passos per convertir-se en pilot, va participar en el Campionat d’Espanya de Velocitat amb competicions de supermoto, on destacava notablement i a partir d’aquí li van arribar oportunitats d’anar creixent.

L’any 2017 va tenir una oportunitat única per competir a la Red Bull “Rookies Cup” després d’haver superat les exigents proves de selecció on destacava que era molt difícil fer-se lloc entre els millors, també va destacar amb el setè lloc al circuit de Sachsenring.

Però el seu millor moment al campionat l’any 2018 al circuit del Red Bull Ring. Seguit de cinc podis i un tercer lloc a la general. A més, aquest mateix any va aconseguir guanyar el títol de la “European Talent Cup”.

L’any 2019 va fer el salt al Campionat del món júnior de Moto3 amb el Leopard Racing, però la seva actuació més notable de la temporada va ser el debut espectacular que va tenir al campionat del món de Moto3 liderant la cursa al gran premi de València i acabant en una fantàstica tercera posició.

Després d’un any a l’escuderia Leopard on el pilot català no va tenir les sensacions que esperava ha signat amb l’escuderia “Prustel” on després de les dues primeres curses del campionat han estat digne d’un gran pilot, La sisena posició al gran premi d’Indonèsia i la tercera posició del seu company Carlos Tatay fa que s’esperin grans resultats del pilot català el seu any de consagració a la categoria.