FORMULARAPIDA.NET us aporta un xicotet anàlisi del que ha donat de si una gran temporada del DTM de la mà de IVÁN RUIZ, esta del 2014 al voltant de 10 circuits, molts quilòmetres, molta tensió i molts tocs, però així és el DTM.

Wittmann, l’home de la temporada.

Marco Wittman ha firmat una temporada brillant amb una regularitat magnífica, amb molt pocs abandons i molt bons resultats, la qual cosa li ha permés alçar-se amb el campionat d’enguany i de la mà d’aquest èxit a vingut acompanyat del rècord de ser el campió del món del DTM més jove de la història. Ell i el seu BMW han rendit d’una forma estratosfèrica i han arreplegat el que han sembrat.

Audi campió de constructors.

El campionat del món estava més viu que el de pilots que va sentenciar Wittmann en Lausitzring, l’emoció va arribar fins a l’última carrera on es decidiria el titul a favor de BMW, amb les victòries de Wittmann i la de Martin, o a favor d’Audi, que a pesar de tindre només una victòria, els seus pilots eren molt regulars. Finalment amb la segona victòria d’Ekström en la ultima cita del campionat, li va garantir la primera plaça a la marca dels quatre cércols.

Ekström i la resta.

Per darrere de Wittmann estava tot més parell, el pilot suec d’Audi, Mattias Ekström va aconseguir en la ultima cita del campionat el subcampionat en una carrera on 4 pilots lluitarien per eixa plaça. Ekström era dels pocs que podia fer-li ombra a Wittmann però tres carreres sense puntuar li van llastar. Molta igualtat en el pelotó del DTM i sempre molts tocs i grans avançaments.

Els espanyols.

Els espanyols Miguel Molina i Dani Juncadella, pilots d’Audi i de Mercedes respectivament, han tingut un paper prou discret en este mundial acabant en desseté i dihuité lloc. Miguel va aconseguir 3 poles de les quals les 2 primeres se les van anul·lar per irregularitats en el seu cotxe i en la tercera no va poder quallar una bona carrera aprofitant el seu posició d’eixida. Per la seua banda, Dani seguix acostumant-se a la DTM en la seua segona temporada donant algun que una altra llampada de qualitat.

Els rookies.

Els rookies enguany han sigut uns rivals molt durs, sobretot Wehrlein i Martin que ambdós han collit els seus primers triomfs en esta categoria i ho han fet molt bé. No obstant això no tot ha sigut èxit ja que l’ombra dels rookies han sigut Petrov, que després d’aterrar en el DTM com passaport d’expilot de F1, no ha aconseguit ni tan sols un punt en tot el campionat. D’altra banda esta Nico Mueller que si ha puntuat amb el seu Audi i esta adaptant-se, però tampoc ha lluït molt al igual que Da Costa.

Any negre per a Mercedes.

Any Negre per a Mercedes que a pesar que en F1, en el DTM enguany el cotxe no era dels més veloços. Així i tot han aconseguit 3 victòries enguany però no els han favorit de molt perquè han sigut tercers amb una gran diferència a causa de la seua irregularitat.

Campions destronats.

Un dels grans “perdedores” d’esta temporada ha sigut Paffet, segon per la cua amb 5 punts, involucrat en accidents en pista i amb un Mercedes que no donava la talla. Un altre pilot amb un paper semblant ha sigut Di Resta, després del seu pas per F1 tornava al DTM però li va costar adaptar-se encara que si que va aconseguir tres quarts llocs. D’altra banda Spengler, Tomczyk i Scheider han aconseguit podis i s’han mantingut a mitat de taula. Per ultim els campions amb més èxit han sigut Ekström i Rockenfeller que han sigut segon i tercer en el mundial de pilots.

10 carrerres que es fan molt curtes pero que son apasionants i ja esperem amb ganes el començament de la temporada 2015 encara que tindre’m que esperar un poc.