Mikko Hirvonen va anunciar fa deu dies la seva retirada definitiva al final d’aquesta temporada, que avui conclou amb el Ral·li de la Gran Bretanya. Això vol dir que el finlandès posa punt i final a la seva trajectòria després de tretze temporades en què s’ha emportat quatre subcampionats i 15 victòries, en general amb Ford i Citroën, aquest últim tenint la mala sort de coincidir amb el nou vegades campió del món, Sebastien Loeb.


Arran de les especulacions sobre els seus plans per al 2015, el finlandès de 34 anys va confirmar que es retirarà després de tretze temporades en la màxima categoria dels ral·lis.

Hirvonen té previst dedicar més temps a la família després d’una llarga trajectòria en la qual ha estat subcampió del món en quatre ocasions i va tenir un paper important en els títols de marques de Ford el 2006 i 2007.

“Al llarg dels molts anys de la meva carrera esportiva, m’he centrat molt en mi mateix. Els ral·lis han pres gran part de la meva vida i el ritme del calendari ha estat implacable “.

“He gaudit absolutament cada minut del WRC i tot i que encara m’agrada pilotar, també m’agradaria concentrar-me més en altres coses importants que formen part de la meva vida, com els meus fills i la meva família”, ha dit Hirvonen, que ha aconseguit 15 victòries i 68 podis en 162 participacions.

Va debutar en el WRC el 2002 i ha passat la major part de la seva carrera corrent per a Ford, a més d’un any en Subaru el 2004 i dues temporades a Citroën el 2012 i 2013. Aquest any ha tornat a Ford com a pilot principal de l’M-Sport World Rally Team.

“Tinc tants records increïbles de les últimes tretze temporades. He viatjat per tot el món, he conegut algunes persones fantàstiques i m’ha agradat cada ral·li i cada baralla que he tingut amb alguns pilots excepcionals. He guanyat i he perdut, però vaig a mirar cap enrere en aquests moments en què finalitze la meva trajectòria amb un gran somriure a la cara”, ha afegit.

Hirvonen s’ha reservat un agraïment especial per al seu copilot Jarmo Lehtinen, que li ha copilotat en tots els ral·lis menys en dos.

“Ha estat un privilegi treballar amb Jarmo i res d’això hagués estat possible sense ell. Ens vam conèixer per primera vegada a l’aeroport de Hèlsinki el 2001, abans de volar a Itàlia, on estàvem destinats a córrer nostre primer ral·li junts”.

“Va ser el començament d’una gran amistat. Tretze anys plens de rialles, aventures, triomfs, derrotes i passions, això és tot el que hem experimentat junts”.

Hirvonen va tenir la mala fortuna que en el seu millor moment com a pilot coincidís amb l’època del nou vegades campió del món, Sébastien Loeb, gaudint tots dos d’una gran rivalitat.

“Van ser les millors baralles i les que més em van agradar, ja guanyés o perdés. Seb era un company d’equip i rival pel que jo tenia, i segueixo tenint, molt de respecte, i crec que el sentiment és mutu”, ha afegit.

Press Release WRC.com