Honda ha anunciat que Àlex Palou formarà part d’un dels seus equips de Super Formula la temporada 2019. El pilot català debutarà a la sèrie després d’una temporada a la Formula 3 europea.

La fàbrica japonesa va presentar el seu projecte automobilístic de competició per a la temporada 2019 en el marc del Tokyo Auto Salon, que s’està celebrant aquests dies a la capital japonesa. Els dirigents d’Honda van revelar tota la seva alineació de pilots per a la temporada de Super GT i de Super Formula.

Àlex Palou forma part de la llista i el 2019 competirà amb l’equip TCS Nakajima Racing a la Super Formula. El pilot de Sant Antoni de Vilamajor ja va fer un test amb aquesta escuderia a finals del 2018 i tornarà a córrer al Japó, on ja va estar competint durant l’any 2017 a la Fórmula 3 nipona aconseguint bons resultats. El seu objectiu malgrat la seva inexperiència a la sèrie serà estar el més amunt possible.

Palou vol seguir amb el seu pla de professionalitzar-se com a pilot al Japó després d’un més que positiu parèntesi d’un any a la Fórmula 3 europea amb el Hitech GP. El català va acabar setè en la classificació general del campionat i va estar a molt bon nivell en el tram final de la temporada aconseguint pujar al podi en les tres últimes rondes.

El seu company d’equip al TCS Nakajima Racing serà Tadasuke Makino, un altre pilot que ve de córrer en un equip europeu. En el cas del nipó va ser en el campionat de Formula 2 amb el Russian Time, amb el qual va tenir un rendiment irregular però va aconseguir una important victòria a Monza.

Palou no serà l’únic pilot estranger a la Super Formula ja que Honda també ha confirmat la participació de Harrison Newey, Lucas Auer i Dan Ticktum. Els dos primers seran els nous pilots de l’equip B-Max with Motopark, mentre que Ticktum ha signat amb el Team Mugen a temps complet després d’haver provat ja en una ronda la temporada passada.

La Super Formula comença el cap de setmana del 20 i 21 d’abril al circuit de Suzuka. Constarà de set rondes, totes en territori japonès, i acabarà també a Suzuka a finals del mes d’octubre.