El nou líder de la IndyCar té sabor català, ni més ni menys que el vigent campió del prestigiós campionat americà: Álex Palou.

Una extraordinària estratègia i un magnífic treball d’Álex Palou amb el volant li van concedir la victòria al pilot de Chip Ganassi Racing  al Gran Premi d’Indianapolis. El català va transformar la seva pole en triomf després de sortir per davant dels seus màxims rivals en aquesta jornada, Will Power i Christian Lundgaard.

A la seva última aturada a boxes i posterior reinici, després d’una bandera groga causada per Lucca Ghiotto. Des d’alláPalou va imposar un ritme inassolible per als seus rivals, aconseguint imposar-se de manera contundent.

Malgrat perdre la punta en la primera volta, Palou va deixar que Lundgaard fes la despesa de la cursa en els primers parcials, tots dos van optar per pneumàtics diferents, l’espanyol va deixar anar amb tous, mentre Lundgaard i Power ho van fer amb durs. Justament en aquesta primera corba es va presentar un altercat que va involucrar a diversos pilots en posicions intermitges i posteriors, amb Felix Rosenqvist, Rynus VeeKay i Scott McLaughlin provocant la reacció en cadena.

Copyright: @CGRTeams
Copyright: @CGRTeams

Va ser a partir a la volta 16 quan va iniciar el moviment  a boxes per als pilots amb opcions guanyadores, amb Patricio O’Ward, Will Power, Christian Lundgaard, Alex Palou i Scott Dixon entrant a repostar, la qual cosa va permetre a Marcus Armstrong liderar la prova.

Amb Power calçant pneumàtics tous, l’australià es va convertir en el pilot més ràpid en aquest parcial, superant a Palou i col·locant-se per darrere de Lundgaard. Però en la segona ronda d’aturades, el pilot danès va ser ralentit per Kyle Kirkwood i Felix Rosenqvist.

Immediatament, i després de notar el succeït, des de Penske van cridar a Power per a fer el undercut, però resulta que els càlculs no van sortir tan bé perquè l’australià va sortir per darrere de Marcus Ericsson, amb Lundgaard per davant. Per part seva, Palou va entrar una volta després, en la 45, i va sortir en primer lloc amb pneumàtics tous.

L’actual campió de la IndyCar va mantenir a ratlla a Lundgaard, Power i Scott Dixon, que per a llavors s’estava fent notar. Marcus Armstrong, Alexander Rossi, Graham Rahal, Linus Lundqvist i Colton Herta tractaven de seguir el pas, però cada cop era més complicat.

Els quatre primers estaven clarament en un altre nivell i per a llavors s’advertia que en l’última detenció es definiria la victòria. El moment va arribar en la volta 62, van entrar els quatre aspirants al triomf, amb Palou conservant el seu primer lloc, però Power va aconseguir sortir per davant de Lundgaard,  Dixon no va poder millorar la seva posició, tots amb pneumàtics tous per al stint final.

Copyright: @AlexPalou
Copyright: @AlexPalou

És llavors quan es va presentar el contratemps de Lucca Ghiotto, causant la primera bandera groga. En el reinici, Palou va defensar el seu lideratge davant Power i va començar a enlairar-se. Per darrere, l’ordre es va mantenir sense majors canvis, amb Dixon contenint l’avanç de Marcus Armstrong. Scott McLaughlin va fer una gran feina per a culminar sisè, Herta va finalitzar setè, Alexander Rossi vuitè, Graham Rahal novè i Felix Rosenqvist va tancar els deu millors del dia.

Una altra vegada Josef Newgarden decep en culminar en el lloc 17, Théo Pourchaire va continuar acumulant experiència i aquesta vegada va finalitzar 19. Per la seva part Patricio O’Ward no va tornar a tenir un bon dia després de culminar en el lloc 13.

La pròxima cita són les 500 Milles d’Indianapolis, allí es presentarà Alex Palou com a líder del campionat, per davant de Will Power, Scott Dixon i Colton Herta, amb intenció de donar la volta al succeït al 2023.