Mikhail Aleshin tornarà a competir a la IndyCar la temporada 2016 amb l’equip Schmidt Peterson Motorsports, després d’un any de transició a Europa.

El pilot de 28 anys torna a la categoria reina dels monoplaces americans per seguir fent història. El pilot de Moscou, va debutar a la categoria el 2014 amb el mateix equip Schmidt Peterson Motorsports amb qui ha fitxat per a la propera temporada i amb qui va competir l’any passat en els entrenaments d’estiu i en l’última ronda del campionat per preparar la campanya del 2016.

Aleshin va fer història el 2014 en debutar a la IndyCar Series, essent el primer rus que competia en la categoria americana. El rus va fer història aconseguint un podi a Houston, afegint-hi els top10 habituals, sumat a liderar voltes en tres de les 17 curses.

Però les penalitzacions econòmiques que feien els Estats Units a les companyies russes que operaven al seu país, van provocar la no continuació del campió de la Fórmula Renault 3.5 del 2010. A més a més el seu accident en l’última ronda a Fontana, va causar un final tràgic a l’aventura dels Estats Units.

En un 2015 on ha competit per l’equip SMP Racing a la European Le Mans Series, Aleshin ja va preparar-se per un retorn a la IndyCar en l’última ronda del 2015 on va classificar en catorzè lloc, i va acabar la cursa desè.

Aleshin tindrà com a company d’equip al experimentat James Hinchcliffe, qui torna després d’una lesió que va patir a Indianapolis que el va deixar fora del campionat 2015.