Mercedes ha anunciat aquest matí que el director d’enginyeria, Aldo Costa, i el director de rendiment, Mark Ellis, deixaran la marca a final de temporada. Aquestes són les primeres conseqüències d’un equip que ha passat de tenir el domini exclusiu de la generació híbrida a lluitar cara a cara contra Ferrari i suar per aconseguir una victòria.

És evident que Mercedes s’ha vist igualat aquest any pels italians i, en el que fins ara era un prat de felicitat, han començat a créixer núvols a l’horitzó. Els alemanys s’han acostumat a no tenir excessius problemes en la lluita pel títol, però aquest any han vist com Ferrari té un cotxe tan o millor que el seu, per la qual cosa les reaccions de l’equip no han trigat a sortir a la llum.

Encara que la sortida de tots dos directors es farà efectiva a final de temporada, és evident que surten assenyalats de la fàbrica. El director de disseny John Owen serà el successor de Costa i el director d’aerodinàmica del monoplaça, Loic Serra, substituirà a Ellis.

Tots dos enginyers són reconeguts professionals del món de l’automobilisme amb un gran bagatge a l’esquena. Ellis forma part de Mercedes des de 2014 amb la qual ha aconseguit quatre mundials de pilots i de constructors. A més havia estat cap d’enginyers de Red Bull, d’Honda, de Bar i de Jaguar, on va començar la seva marxa pel món de l’F1.

Costa, per la seva banda, és una de les persones més importants de l’equip. Va ingressar també en 2012 provinent de Ferrari on havia estat des de 1996 i que havia estat des de cap de l’oficina de disseny fins a director tècnic de la ‘scuderia‘.

A Mercedes s’aproximen tempestes, la lluita pel títol no serà tan senzilla com els últims anys. L’equip necessita estar centrat i lluitar en totes les carreres per aconseguir més punts que Ferrari i portar el cinquè mundial consecutiu a les vitrines de Brackley.