Després que Dani Pedrosa anunciés la seva retirada de la competició a final de temporada, les reaccions d’equips, pilots i esportistes d’altres àmbits han omplert les xarxes socials. Les paraules de suport cap al català han estat una constant durant el cap de setmana.

Aquest matí hem sabut que Alberto Puig, director esportiu de l’equip Repsol Honda, i Tetsuhiro Kuwata, màxim responsable d’Honda HRC, li han ofert estendre el seu contracte, però aquesta vegada com a pilot de proves.

La gran experiència de Pedrosa sobre la moto és un dels grans baluards que l’equip no vol perdre. Els dos responsables de l’entitat ho han fet públic aquest matí en roda de premsa on han parlat també sobre la incorporació de Jorge Lorenzo a l’equip.

13 anys són molts i Dani ha pogut demostrar del que és capaç“, deia Puig. És evident que Honda necessita els millors pilots per ser un equip capdavanter i de vegades, un canvi de seients pot beneficiar al futur de l’escuderia: “Volíem veure què tal van les nostres motos amb altres pilots” sumava el director esportiu quan li preguntaven sobre Lorenzo.

Ara la pilota està en territori de Pedrosa que ha de decidir si accepta l’oferta o la denega: “Hem parlat sobre aquest tema. Sempre és interessant i Dani sap el que opina l’equip. Nosaltres respectem el que faci, però la decisió és seva“.

Puig finalitzava posant en valor tot el que el pilot de Sabadell ha aconseguit al llarg de la seva carrera esportiva: “Vaig estar amb Dani al principi i també ho estic ara. Ha aconseguit moltes coses, dels quals més. Va saber barallar amb una moto molt gran malgrat la seva poca envergadura, i això és impressionant“.

La veritat és que Pedrosa no està en el seu millor any, però el seu gran coneixement sobre la moto és el gran estendard pel qual Honda el vulgui mantenir dins de l’equip.