Lewis Hamilton s’ha endut la victòria del Gran Premi de la Gran Bretanya en una accidentada cursa que ha estat parada més d’una hora. El britànic a més ha retallat fins a 25 punts al seu company d’equip, Nico Rosberg, que abandonat quan liderava la prova. Bottas i Ricciardo han completat el podi per davant de Button, Vettel i Alonso.

La cursa ha començat de manera molt moguda. Rosberg mantenia la posició per davant dels dos McLaren que superaven Vettel igual que Hamilton. Més enrere Vergne s’emportava per davant Sergio Pérez, deixant al mexicà al fons de la graella. Unes corbes més endavant Raikkonen se sortia de pista i en reincorporar perdia el control del seu Ferrari i xocava violentament contra el mur i rebotava al mig la pista, on molts pilots havien de evitar de forma molt perillosa. Un d’ells, Felipe Massa, ho evitava tarda i tot i la virolla xocava contra el finlandès, provocant l’abandonament del pilot de Williams, que avui commemorava els 200 Grans Premis.

La cursa quedava paralitzada durant una hora, ja que els comissaris de pista havien d’arreglar els guarda rails danyats per Raikkonen. La sortida es donava de nou però amb el Cotxe de Seguretat davant de tot fins que agafava el trajecte de boxes per donar llum verda de nou a l’acció.

Només començar Hamilton ja superava al primer McLaren de Magnussen, i en la següent volta també es menjava a Jenson Button per situar-se segon i anar a per Rosberg, que mantenia sense dificultats la primera posició. Per darrere Bottas feia una remuntada impressionant avançant a Kvyat, Ricciardo i Hülkenberg per posar-se sisè després de sortir 14è. Alonso per la seva banda també remuntava fins a la novena posició després de superar els Sauber, el Marussia de Bianchi i a Kvyat.

Alonso ja arribava fins a la setena plaça però una investigació de la FIA es centrava en l’asturià per haver-se col·locat malament a la graella de sortida. Més endavant Ricciardo superava Hülkenberg mentre que per darrere Gutiérrez feia volar a Maldonado pels aires i el deixava fora de pista amb la roda punxada.

Vettel a la 11ª volta entrava a boxs a llevar-se els pneumàtics durs i així deixar pista lliure a Bottas que venia fort per darrere. Ericsson amb el cotxe tocat també s’afegia a la llista de retirats.

Les voltes anaven passant i teníem als Mercedes al capdavant seguits Bottas que havia passat als dos McLaren, i amb un Alonso en quarta posició seguit de Magnussen i els Red Bull. Alonso entrava a boxes i complia un Stop&Go que havia rebut per avançar-se en graella i això li perjudicava de cara a la cursa on més tard veuria com Button i els Red Bull quedarien davant seu.

A l’equador de la prova després del pit stop de Hamilton saltava la campanada a Silverstone. El líder de la cursa i del Mundial, Nico Rosberg, trencava la caixa de canvis i havia de parar el seu Mercedes a una de les escapatòries del circuit. Això deixava a Hamilton com a líder destacat i a Bottas en una impressionant segona posició després de remuntar 12 llocs.

Vettel feia el seu segon pit stop i es reincorporava davant d’Alonso, però l’asturià el superava amb un gran avançament. A partir d’aquí es desencadenava una bonica i apassionant lluita per la cinquena posició, la qual duraria forces voltes amb constants avançaments i arriscades accions fins que l’alemany el superava en un altre impressionant cos a cos.

Abans d’això només es podia destacar un segon pit stop de Hamilton per assegurar la seva victòria, a més de la lluita pel podi entre Ricciardo i Button, on el britànic retallava molt la distància però es quedava sense carrera per superar-lo. Abans de finalitzar aquesta emocionant carrera vèiem com Pastor Maldonado es retirava en trencar el motor del seu Lotus.

Així doncs cinquena victòria de Hamilton aquesta temporada aconseguint-la davant la seva afició local i retallant 25 punts en el campionat, quedant-se a només quatre de Rosberg, que avui abandonat després de vuit podis consecutius. Bottas ha fet la remuntada de la temporada i ha avançat ha 12 pilots fins col·locar-se segon i sumar el seu segon podi consecutiu. Ricciardo per sorpresa ha completat el podi gràcies a la seva bona estratègia.

Malgrat els esforços de Button finalment ha quedat quart, gran resultat per als de Woking a casa. Vettel ha acabat cinquè en una discreta actuació de l’alemany, seguit d’Alonso que ha pogut sumar vuit bons punts després del desastre ahir en qualificació. Darrere de l’asturià ha acabat Magnussen, Hülkenberg, Vergne i Kvyat, que ha tancat la zona de punts.

Això ha estat tot el que ha donat de si aquest emocionant i llarg Gran Premi de la Gran Bretanya. Ara els equips es mantindran a Silverstone fins a la setmana següent on disputaran dos dies de test, preparant els cotxes de cara al GP d’Alemanya que se celebrarà a Hockenheim d’aquí dues setmanes.

Resultados:

Pos. Car Driver Team Time Grid Pts
1 44 Lewis Hamilton GBR Mercedes After 52 Laps 6 25
2 77 Valtteri Bottas FIN Williams – Mercedes + 30,1 14 18
3 3 Daniel Ricciardo AUS Red Bull Racing – Renault + 46,4 8 15
4 22 Jenson Button GBR McLaren – Mercedes + 47,3 3 12
5 1 Sebastian Vettel GER Red Bull Racing – Renault + 53,8 2 10
6 14 Fernando Alonso SPA Ferrari + 59,9 16 8
7 20 Kevin Magnussen DAN McLaren – Mercedes + 62,5 5 6
8 27 Nico Hülkenberg GER Force India – Mercedes + 88,6 4 4
9 26 Daniil Kvyat RUS Toro Rosso – Renault + 89,3 9 2
10 25 Jean-Eric Vergne FRA Toro Rosso – Renault + 1 Lap 10 1
11 11 Sergio Pérez MEX Force India – Mercedes + 1 Lap 7
12 8 Romain Grosjean FRA Lotus – Renault + 1 Lap 11
13 99 Adrian Sutil GER Sauber – Ferrari + 1 Lap 13
14 17 Jules Bianchi FRA Marussia –  Ferrari + 1 Lap 12
15 10 Kamui Kobayashi JAP Caterham – Renault + 2 Laps 22
16 4 Max Chilton GBR Marussia –  Ferrari + 2 Laps 17
17 13 Pastor Maldonado VEN Lotus – Renault + 3 Laps 20
18 6 Nico Rosberg GER Mercedes + 24 Laps 1
19 9 Marcus Ericsson SWE Caterham – Renault + 41 Laps 21
20 21 Esteban Gutiérrez MEX Sauber – Ferrari + 43 Laps 19
21 19 Felipe Massa BRA Williams – Mercedes Accident 15
22 7 Kimi Räikkönen FIN Ferrari Accident 18