L’argentí Orlando Terranova de l’equip Mini ha guanyat l’etapa marató per davant dels dos Toyota, del debutant Alrajhi i de l’holandès Ten Brinke respectivament. I el seu company De Villiers li retalla temps a Al-Attiyah.

 

Avui s’ha disputat la setena etapa del Rally Dakar i la primera part de l’etapa marató ( en la que els participants no tenen assistència dels seus equips). 321km d’especial entre les ciutats d’ Iquique i Uyuni passant aquest cop des de Xile fins a Bolivia.

L’argentí de Mini Orlando Terranova ha guanyat l’etapa amb un temps de 3h 31min. Dos minuts per davant del debutant saudí Alrajhi, pilot de Toyota i segon classificat avui. Tercer ha quedat el seu company d’equip, l’holandès Ten Brinke. Tant el primer com el segon classificat de la general han patit alguns problemes. Giniel De Villiers ha acabat sisè a gairebè 7 minuts seguit del pilot catarí Nasser Al-Attiyah a 9.48 del guanyador de l’etapa. Això suposa que el sudafricà li recupera 3 minuts a Nasser i tant sols els separen 8 minuts a la general.

“No ha estat que l’etapa fos difícil, ha sigut l’altitud. He hagut de parar tres cops a vomitar! I em feia molt mal el cap cada cop que passàvem per sobre d’un sot. He perdut una mica de temps, però tampoc és problema. Necessitem apretar les dents. El cotxe està perfecte i solament hem de canviar els pneumàtics, fer alguns controls i descansar, però abans passaré pels serveis mèdics”. Comentava el catarí a l’arribada de l’etapa.

El català Nani Roma segueix essent molt regular. Avui s’ha classificat en cinquena posició a 4 minuts del guanyador.

Demà es disputarà la segona part de l’etapa marató que tindrà lloc de Uyuni a Iquique. Amb un enllaç de 24km i una especial duríssima de 781km.