Àlex Palou s’ha coronat tricampió de la IndyCar després de revalidar el títol aquest 2024, amb Colton Herta guanyant l’última cursa

Àlex Palou ha guanyat el campionat de la SÈRIE NTT INDYCAR 2024 després d’una cursa plena de drama a Nashville. Will Power, que arribava a la ronda final de la temporada 33 punts darrere de Palou, ha vist com les seves aspiracions al títol s’han esfondrat a causa d’un cinturó de seguretat defectuós al principi de la cursa.

Conduint a velocitats properes als 200 mph, el cinturó s’ha descordat, obligant Power a aturar-se a la volta 12. Aquesta aturada li ha fet perdre cinc voltes, deixant-lo en últim lloc entre els 27 competidors i, efectivament, posant fi a les seves possibilitats de títol.

Palou, que ha començat la cursa des del lloc 24, ha mantingut una conducció consistent i competitiva, aprofitant els problemes de Power. Mentre Power lluitava amb les seves avaries, Palou ha anat avançant posicions, assegurant-se els punts necessaris per coronar-se campió. Finalment, Power ha acabat la cursa en la 24a posició, donant el títol a Palou, que s’ha convertit en el primer pilot capaç de revalidar el títol des de Dario Franchitti, que va guanyar tres títols consecutius del 2009 al 2011.

Pato O’Ward ha acabat segon, quedant a només 1.8106 segons del guanyador Colton Herta. O’Ward, que ha guanyat tres de les 17 curses aquesta temporada, ha acabat cinquè en la classificació general. Herta, conduint per Andretti Global, ha liderat 67 de les 206 voltes i ha aconseguit la victòria.

Kyle Kirkwood, també d’Andretti Global, ha començat la cursa des de la pole position després d’haver patit un accident a la pràctica final. El seu equip ha treballat fins a la matinada per reparar el cotxe, i Kirkwood ha acabat la cursa en quart lloc, demostrant la resiliència de l’equip.

Chevrolet ha guanyat el Campionat de Fabricants NTT INDYCAR per tercera temporada consecutiva, un testimoni de la seva dominant presència a la sèrie des del seu retorn el 2012.

En una escena emotiva a les boxes, David Hunt, observador de Colton Herta, ha celebrat la victòria amb la seva filla Emilee, que treballa per a Chip Ganassi Racing i celebrava el campionat de Palou. Aquesta celebració familiar ha afegit un toc especial a una jornada plena d’emocions a Nashville.