Mathieu Jaminet i Nick Tandy van obtenir la victòria a l’IMSA Road America, sumant el segon triomf de l’any i assegurant un doblet per Porsche

Porsche va aconseguir un impressionant 1-2 gràcies a una estratègia arriscada a l’IMSA Road America. Tot i una penalització, Mathieu JaminetNick Tandy van ser capaços de travessar la línia d’arribada en primera posició.

La competició de 2 hores i 40 minuts va estar plena d’acció al circuit de quatre milles conegut com el “Parc Nacional de la Velocitat d’Amèrica”. Amb una participació de 47 cotxes, Filipe Albuquerque de Wayne Taylor Racing va prendre la sortida des de la primera posició, amb el seu company d’equip Jordan Taylor just darrere, seguit per Gianmaria Bruni de Proton Porsche 963 i Renger van der Zande amb el Cadillac Nº 01.

La cursa va començar amb algunes incidències, com el contacte entre Pipo Derani (Action Express) i el Porsche Penske Motorsport 963 de Tandy a la corba 6, el que va resultar en una penalització per a Porsche. Això va permetre al BMW M Hybrid V8 Nº 25 de Connor De Phillippi avançar fins a la cinquena posició.

Les dues banderes grogues inicials es van deure a incidents amb cotxes de la classe GTD, incloent-hi una sortida de pista d’Alexander Sims a la primera volta i l’abandonament de Danny Formal quan el seu Lamborghini WTR es va incendiar a la gravera del Carrusel.

La segona bandera groga va dividir l’estratègia de l’equip WTR, amb Jordan Taylor fent una parada als pits per canviar pneumàtics i cedir el volant a Louis Deletraz, que va caure a la novena posició en la categoria GTP després de liderar inicialment.

Albuquerque va seguir de prop amb el BMW número 24 de Philipp Eng per mantenir el lideratge, mentre que Gianmaria Bruni va optar per una estratègia diferent, entrant en boxes i reincorporant-se a la pista per guanyar el tercer, per davant de De Phillippi i Cameron.

Van der Zande va baixar a la sisena posició, però immediatament va superar a Cameron per recuperar la posició. Deletraz va tenir problemes en el reinici quan el seu Porsche 963 JDC-Miller Motorsport es va xocar a Canada Point, xocant amb Tandy i més tard amb Richard Westbrook, guanyant una altra penalització per treballar fora del lloc designat.

Amb poc més d’una hora per al final, Ricky Taylor va superar Viscaal en el reinici, seguit per Mathieu Jaminet, qui havia rellevat Tandy en el Porsche Nº 6, per aconseguir la segona posició a la corba 2, mentre que Jack Aitken, reemplaçant a Derani, també va avançar-lo a la corba 4.

Taylor va aconseguir un avantatge significativa sobre Jaminet. Una darrera bandera groga va ser necessària per eliminar peces de la pista, reduint en 7 segons l’avantatge de Taylor sobre Jaminet. Després d’aturar-se al box, va sortir en novena plaça.

A la represa, Bourdais va superar a Viscaal, mentre que Deletraz es va sortir a la corba 2. Aitken va intentar superar Jaminet per obtenir el lideratge de la cursa, però la seva maniobra per l’exterior no va ser suficient. No obstant això, Nasr va fer una magnífica actuació superant Aitken a la recta principal, mentre que Taylor va ascendir a la quarta posició superant Bourdais al primer revolt.

Taylor va superar Aitken per a la tercera posició i va tocar la part posterior de Nasr a la corba 4. Els quatre primers van travessar la línia d’arribada amb una diferència de menys de 2 segons.